Przepis Shawarma jagnięcina z sałatką kuskus może zaspokoić pragnienie middl eastern w około 30 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.79 za porcję. To danie główne ma 558 kalorii, 50g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka marchew, cayenne, top round stek jagnięcy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Lamb Shawarma, Shawarma (Lamb Pitas), oraz Grille spinningowe-wołowina i jagnięcina Shawarma dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić bulion do wrzenia w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać kuskus, przykryć szczelnie, zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut. Odsączyć, puch i dodać marchew, pietruszkę, 2 łyżki. olej, Skórka i sok z 1 cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna
Kuskus
Pietruszka-nać
Marchew
Olej Do Smażenia
3
Cebulę ugotować w pozostałych 2 łyżkach. olej na dużej patelni na dużym ogniu, aż krawędzie zostaną zwęglone, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać czosnek, jagnięcina, kminek, cayenne, sól, i pieprz; gotować, mieszając, aż jagnięcina jest gotowane przez i rumiane, o 10 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz Cayenne
Czosnek
Pieprz
Kminek
Jagnięcina
Sól
5
Podziel kuskus na 4 talerze i polej mieszanką jagnięcą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Jagnięcina
6
Jogurt wymieszać z pozostałą skórką z cytryny i sokiem i podawać z jagnięciną.