Shakkara (Sweet) Pongal jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.82 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 591 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka ghee, orzechy nerkowca, rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Thinai Sakkarai Pongal-Foxtail Millet Sweet Pongal, Varagu Arisi Ven Pongal - Kodo Millet Pongal, oraz przepis na słodkiego pongala dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Roztopić ghee na dużej patelni na średnim ogniu; smażyć orzechy nerkowca i rodzynki w roztopionym ghee, aż orzechy nerkowca są brązowe i rodzynki zaczynają pulchne, o 5 protokół.
Dodaj soczewicy na patelni i smażyć w ghee aż pachnące; wymieszać ryż, mleko, jaggery, i cukier do soczewicy. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż ryż będzie miękki, dodając wodę w razie potrzeby, aby utrzymać wilgotne, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jaggery
Soczewica
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Ghee
Dodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)