Shakkara (Sweet) Pongal

Shakkara (Sweet) Pongal
Shakkara (Sweet) Pongal jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.82 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 591 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka ghee, orzechy nerkowca, rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Thinai Sakkarai Pongal-Foxtail Millet Sweet Pongal, Varagu Arisi Ven Pongal - Kodo Millet Pongal, oraz przepis na słodkiego pongala dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić ghee na dużej patelni na średnim ogniu; smażyć orzechy nerkowca i rodzynki w roztopionym ghee, aż orzechy nerkowca są brązowe i rodzynki zaczynają pulchne, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Usuń orzechy nerkowca i rodzynki z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj soczewicy na patelni i smażyć w ghee aż pachnące; wymieszać ryż, mleko, jaggery, i cukier do soczewicy. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż ryż będzie miękki, dodając wodę w razie potrzeby, aby utrzymać wilgotne, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JaggeryJaggery
SoczewicaSoczewica
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
GheeGhee
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Wymieszać orzechy nerkowca, rodzynki, kardamon i jadalną kamfor do mieszaniny służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn