Sezam Czerwony Kurczak Curry z Bok Choy i słodkim ryżem kokosowym

Sezam Czerwony Kurczak Curry z Bok Choy i słodkim ryżem kokosowym
Sezam Czerwony Kurczak Curry z Bok Choy i słodkim ryżem kokosowym jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 737 kalorii, 33g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na $3.98 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka gotowania ryżu jaśminowego, pasta curry, imbir i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać lekkie mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Cytrynowe bułeczki z mlekiem kokosowym (z dżemem z Jeżynowej Chia) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 35 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest świetne. Sezam Czerwony Kurczak Curry z Bok Choy i słodkim ryżem kokosowym, Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Ułóż bok choy i czerwoną paprykę na dnie wolnej kuchenki. 4 połówki piersi kurczaka posmarować solą i czarnym pieprzem i ułożyć na wierzchu bok choy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Piersi KurczakaPołówki Piersi Kurczaka
Sól I PieprzSól I Pieprz
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Bok ChoyBok Choy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
3
W małej misce wymieszać bulion, sake, olej sezamowy, imbir i pastę curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Olej SezamowyOlej Sezamowy
ImbirImbir
BulionBulion
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wlać mieszaninę na kurczaka. Przykryj i gotuj na niskim poziomie przez 6 do 8 godzin lub na wysokim przez 3 do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
5
W małej patelni tosty płatkowane Kokosowe na małym ogniu, aż lekko tosty, o 5 do 8 protokół. Do średniego rondla, dodać ryż i mleko kokosowe i ustawić patelnię na średnim ogniu, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki KokosowePłatki Kokosowe
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
TostyTosty
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut. Wymieszać z prażonym kokosem. Odstawić 1 1/2 filiżanki do innego przepisu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
7
Łyżka ryżu na półmisku. Top z kurczaka, bok choy, papryka i sos z powolnej kuchenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Bok ChoyBok Choy
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
8
Dekoruj kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn