Sernik ze świeżym sosem truskawkowym

Sernik ze świeżym sosem truskawkowym
Jeśli masz mniej więcej 45 minut do spędzenia w kuchni, sernik ze świeżym sosem truskawkowym może być znakomitym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wafli waniliowych, ekstrakt z wanilii, serek śmietankowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Dzień Matki. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Sernik Ze Świeżymi Truskawkami, Kremowy puch truskawkowy ze świeżym sosem truskawkowym {deser bez pieczenia w słoikach!}, oraz Sernik w stylu nowojorskim ze świeżą polewą truskawkową.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować sernik, umieść 1/2 szklanki cukru, wafli i odrobiny soli w robocie kuchennym; procesuj, aż mieszanina będzie przypominać piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka WafloweCiasteczka Waflowe
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Umieścić 1 białko jaja w małej misce; mieszać trzepaczką do uzyskania piany. Z włączonym procesorem dodaj 2 łyżki białka jaj przez zsyp żywności, przetwarzając aż do wymieszania (Odrzuć Pozostałe białko jaja). Mocno docisnąć mieszaninę do dna i lekko do góry na 8-calowej patelni sprężynowej pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Piec w temperaturze 350 przez 10 minut; całkowicie ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
5
Zmniejsz piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Połącz 1 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki skrobi kukurydzianej i pozostałą sól w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodać sery; ubić mikserem ze średnią prędkością do uzyskania gładkości. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dodaj wanilię i 1 łyżeczkę soku; beat tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
SokSok
9
Dodać jajka, 1 na raz, ubijając po każdym dodaniu tylko do momentu włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
10
Dodać pozostałe 2 białka; ubijać do momentu włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
11
Wlać masę serową do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Piec w temperaturze 300 przez 1 godzinę i 15 minut lub aż 3-calowe kółko na środku sernika ledwo drga, gdy strona patelni jest dotknięta. Wyłącz piekarnik. Pozostawić sernik w piekarniku z otwartymi drzwiami na 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Wyjąć sernik z piekarnika; obrócić nożem zewnętrzną krawędź. Schłodzić do temperatury pokojowej na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
14
Udekoruj ciasto truskawkami, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
15
Aby przygotować sos, połącz pokrojone truskawki, 1/2 szklanki wody i 2 łyżki cukru w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
SOSSOS
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Zdjąć z ognia. Przecedzić mieszaninę przez sito do miski, lekko naciskając łopatką; wyrzucić ciała stałe. Powrót mieszaniny do patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
17
Połącz 1 łyżkę wody i 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej w małej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
18
Dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
19
Przenieść mieszaninę do miski; schłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszać 2 łyżeczki soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
20
Jeśli zrobisz to ciasto na dziewięciocalowej patelni springform, skróć czas pieczenia o około 15 minut. Środek ciasta może wydawać się luźniejszy niż oczekiwano, ale stanie się bardziej jędrny, ponieważ przez noc dreszcze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn