Sernik Malinowy
Sernik malinowy wymaga ok. 14 godzin od początku do końca. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 515 kalorii. 810 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka pół-kufli malin, żółtka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sernik malinowy, Malinowy Dip Sernikowy, oraz Malinowy Sernik Placek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Aby skorupa, połączyć krakersy graham, cukier, i roztopione masło, aż zwilżona.
Wlać do 9-calowej patelni sprężynowej. Rękami naciśnij okruchy na dno patelni i około 1 cala po bokach.
Piec przez 8 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Podnieś temperaturę piekarnika do 450 stopni F.
Aby zrobić nadzienie, serek śmietankowy i cukier w misce miksera elektrycznego wyposażonego w uchwyt łopatkowy na średniej prędkości, aż będzie lekki i puszysty, około 5 minut. Zmniejszyć prędkość miksera do medium i dodać jajka i żółtka, 2 na raz, dobrze mieszając. W razie potrzeby zeskrobać miskę i trzepak. Mikser na niskim poziomie, dodać śmietanę, skórkę z cytryny i wanilii.
Dokładnie wymieszać i wlać do schłodzonej skorupy.
Piec przez 15 minut. Obróć temperaturę piekarnika do 225 stopni F i piec przez kolejne 1 godzinę i 15 minut. Wyłącz piekarnik i otwórz szeroko drzwi. Ciasto nie będzie całkowicie ustawione w środku. Odstawić ciasto do piekarnika z otwartymi drzwiami na 30 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw w temperaturze pokojowej przez kolejne 2 do 3 godzin, aż do całkowitego ostygnięcia. Owinąć i przechowywać w lodówce na noc.
Wyjmij ciasto z patelni springform, ostrożnie przesuwając gorący nóż wokół zewnętrznej części ciasta. Pozostaw ciasto na dnie patelni springform do serwowania.
Aby zrobić polewę, rozpuść galaretkę na małej patelni na małym ogniu. W misce, wrzucić maliny i ciepłą galaretkę delikatnie, aż dobrze wymieszane. Ułóż jagody na wierzchu ciasta. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Uwaga: zmierz swoją patelnię springform. Dno mojej mierzy 9 cali, ale jest napisane 91/
Kładę patelnię springform na patelni z blachy przed włożeniem jej do piekarnika, aby złapać wszelkie wycieki.