Sernik Flan

Sernik Flan
Przepis sernik Flan jest gotowy w około 3 godziny i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 9g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz wodę, jaja, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sernik Flan, Sernik Karmelowy Flan, oraz Sernik Czekoladowy Flan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: ramekiny 10 (3 1/2 cala)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Ustaw dużą miskę z lodowatą wodą obok płyty kuchennej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieścić cukier i 1/4 szklanki wody w średnim rondlu na średnim ogniu. Używając pędzla do ciasta, od czasu do czasu mieszaj cukier, uważając, aby żadne ziarna nie utknęły na bokach rondla, aż wszystko się rozpuści. Obracać rondel co minutę, aż cukier staje się złoty czerwonawo-brązowy, o 10 do 15 minut. Wstrząsnąć dno rondla, umieszczając dno w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie, a następnie równomiernie podzielić karmel na 10-12 (3 1/2 cala) ramekinów i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
KarmelKarmel
ZiarnaZiarna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić zmiękczony serek z jaj na niskiej prędkości do połączenia. Zwiększ prędkość do średniej-wysokiej i bij, aż do całkowitego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
7
Dodać mleko skondensowane, mleko odparowane, mleko pełne i ekstrakt waniliowy i nadal ubijać razem, aż wszystko jest dobrze włączone, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby, o 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane SłodzoneMleko Skondensowane Słodzone
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Mleko PełneMleko Pełne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Kadzi krem nad karmelem do ramekinów wypełniając je do 1/2 cala od obręczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
ChochlaChochla
9
Umieść ręcznik kuchenny w głębokim naczyniu do pieczenia lub patelni i umieść ramekiny w 2 rzędach na ręczniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Umieść naczynie do pieczenia w piekarniku i za pomocą dzbanka, wlać tyle gorącej wody do naczynia do pieczenia, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów, uważając, aby nie dostać wody w ramekinach. Przykryć naczynie do pieczenia szczelnie folią aluminiową i piec, aż flan jest tylko ustawić, o 30 protokół. Po dotknięciu krawędzi ramekina flan powinien nadal chwieć się w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Ostrożnie wyjmij naczynie do pieczenia z piekarnika, usuń folię i pozwól ramekinom lekko ostygnąć. Za pomocą szczypiec wyjmij ramekiny z wody i ustaw na ręczniku, aby ostygły przez co najmniej 2 godziny przed podaniem. Po całkowitym schłodzeniu flan można schłodzić do 3 dni przed odformowaniem i podaniem. Aby podać, Uruchom cienki nóż wokół wewnętrznej krawędzi ramekina, aby poluzować flan, a następnie odwróć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
NóżNóż
SzczypceSzczypce
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn