Sernik Flan
Przepis sernik Flan jest gotowy w około 3 godziny i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 9g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz wodę, jaja, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sernik Flan, Sernik Karmelowy Flan, oraz Sernik Czekoladowy Flan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: ramekiny 10 (3 1/2 cala)
Ustaw dużą miskę z lodowatą wodą obok płyty kuchennej.
Umieścić cukier i 1/4 szklanki wody w średnim rondlu na średnim ogniu. Używając pędzla do ciasta, od czasu do czasu mieszaj cukier, uważając, aby żadne ziarna nie utknęły na bokach rondla, aż wszystko się rozpuści. Obracać rondel co minutę, aż cukier staje się złoty czerwonawo-brązowy, o 10 do 15 minut. Wstrząsnąć dno rondla, umieszczając dno w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie, a następnie równomiernie podzielić karmel na 10-12 (3 1/2 cala) ramekinów i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić zmiękczony serek z jaj na niskiej prędkości do połączenia. Zwiększ prędkość do średniej-wysokiej i bij, aż do całkowitego włączenia.
Dodać mleko skondensowane, mleko odparowane, mleko pełne i ekstrakt waniliowy i nadal ubijać razem, aż wszystko jest dobrze włączone, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby, o 2 do 3 protokół.
Kadzi krem nad karmelem do ramekinów wypełniając je do 1/2 cala od obręczy.
Umieść ręcznik kuchenny w głębokim naczyniu do pieczenia lub patelni i umieść ramekiny w 2 rzędach na ręczniku.
Umieść naczynie do pieczenia w piekarniku i za pomocą dzbanka, wlać tyle gorącej wody do naczynia do pieczenia, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów, uważając, aby nie dostać wody w ramekinach. Przykryć naczynie do pieczenia szczelnie folią aluminiową i piec, aż flan jest tylko ustawić, o 30 protokół. Po dotknięciu krawędzi ramekina flan powinien nadal chwieć się w środku.
Ostrożnie wyjmij naczynie do pieczenia z piekarnika, usuń folię i pozwól ramekinom lekko ostygnąć. Za pomocą szczypiec wyjmij ramekiny z wody i ustaw na ręczniku, aby ostygły przez co najmniej 2 godziny przed podaniem. Po całkowitym schłodzeniu flan można schłodzić do 3 dni przed odformowaniem i podaniem. Aby podać, Uruchom cienki nóż wokół wewnętrznej krawędzi ramekina, aby poluzować flan, a następnie odwróć na talerz.