Ser Tofu

Ser Tofu
Ser Tofu to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 371 kalorii. Ten przepis służy 1. Na 4,47 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz aka miso, sake, blok tofu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać tofu można śledzić to danie główne z Sernik Z Tofu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tofu makaron z serem, Wędzony Cheddar Mac & Cheese z pieczonym Tofu z grilla, oraz Pieczone Włoskie zioło tofu + jak nacisnąć Tofu jak mistrz dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dwie godziny przed planujesz marynować tofu, naciśnij blok tofu, owijając czysty ręcznik wokół tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Umieść masę, taką jak patelnia wypełniona wodą, na wierzchu tofu i pozwól, aby ciecz spłynęła przez dwie godziny. Ten krok można również wykonać z dnia na dzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Umieścić miso, sake i mirin w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
MisoMiso
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Umieścić na średnim ogniu i gotować, mieszając, aż na powierzchni pojawią się małe pęcherzyki, o 2 protokół.
5
Wyjąć z ognia i ostudzić.
6
Zawiń Tofu w podwójną warstwę gazy. W szklanym, emaliowanym lub plastikowym pojemniku rozprowadź połowę marynaty miso na dnie pojemnika na około 6-calowy kwadrat.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
MisoMiso
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
7
Umieścić owinięte tofu na marynacie i przykryć resztą marynaty. Szczelnie przykryć pojemnik i przechowywać w lodówce przez co najmniej 12 godzin i do 2 dni. Lub ustawić w chłodnej temperaturze pokojowej na co najmniej 8 godzin i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Aby służyć rozpakować tofu i pokroić w plasterki. Resztki sera tofu można przechowywać w lodówce przez 4 do 5 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćEkspert
Gotowe W48 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia7
Magazyn