Ser Tofu
Ser Tofu to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 371 kalorii. Ten przepis służy 1. Na 4,47 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz aka miso, sake, blok tofu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać tofu można śledzić to danie główne z Sernik Z Tofu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tofu makaron z serem, Wędzony Cheddar Mac & Cheese z pieczonym Tofu z grilla, oraz Pieczone Włoskie zioło tofu + jak nacisnąć Tofu jak mistrz dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dwie godziny przed planujesz marynować tofu, naciśnij blok tofu, owijając czysty ręcznik wokół tofu.
Umieść masę, taką jak patelnia wypełniona wodą, na wierzchu tofu i pozwól, aby ciecz spłynęła przez dwie godziny. Ten krok można również wykonać z dnia na dzień.
Umieścić miso, sake i mirin w małym rondlu.
Umieścić na średnim ogniu i gotować, mieszając, aż na powierzchni pojawią się małe pęcherzyki, o 2 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Zawiń Tofu w podwójną warstwę gazy. W szklanym, emaliowanym lub plastikowym pojemniku rozprowadź połowę marynaty miso na dnie pojemnika na około 6-calowy kwadrat.
Umieścić owinięte tofu na marynacie i przykryć resztą marynaty. Szczelnie przykryć pojemnik i przechowywać w lodówce przez co najmniej 12 godzin i do 2 dni. Lub ustawić w chłodnej temperaturze pokojowej na co najmniej 8 godzin i do 1 dnia.
Aby służyć rozpakować tofu i pokroić w plasterki. Resztki sera tofu można przechowywać w lodówce przez 4 do 5 dni.