Schłodzone Pesto-Zupa Grochowa

Schłodzone Pesto-Zupa Grochowa
Schłodzona zupa Pesto-Grochowa może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka masła, ziemniaki Yukon gold, groszek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Schłodzona zupa grochowa z pesto miętowym, Schłodzona Zupa Z Maślanki Ogórkowej Pesto, oraz Schłodzona Pieczona Zupa Pomidorowa Z Pesto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać pory i gotować, często mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
3
Dodać ziemniaki i bulion. Zwiększ ciepło lekko i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, 10 do 15 minut. Wymieszać z groszkiem; dodać 1 łyżeczkę. sól i 1/4 łyżeczki. pepper. Powrót do gotować na wolnym ogniu i gotować, aż groszek i ziemniaki są bardzo miękkie, o 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
PieprzPieprz
BulionBulion
GrochGroch
SólSól
4
Wyjąć z ognia i ostudzić.
5
Pracując partiami, starannie czystą zupę w blenderze, aż będzie bardzo gładka. Odcedzić przez grube sito, mocno naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej cieczy. Wyrzucić ciała stałe. Przykryć i przechowywać w lodówce do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 2 godziny. (Zupę można przygotować do tego momentu do 1 dnia wcześniej. Przechowywać przykryte i schłodzone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
6
Śmietanę i pesto ubić do schłodzonej zupy. (Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodać mleko lub wodę łyżkę stołową na raz do cienkiej.) Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZupaZupa
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn