Schab Duszony W Stylu Kaukaskim

Schab Duszony W Stylu Kaukaskim
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Kaukaski styl duszone łopatki wieprzowe może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 46g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 41 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać ocet z czerwonego wina, płatki z czerwonej papryki, pieczeń z łopatki wieprzowej i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 93% to danie jest super. Spróbuj Schab Duszony W Stylu Kaukaskim, Duszona Łopatka Wieprzowa, oraz Duszona Łopatka Wieprzowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Czosnek mielony, następnie rozgnieść do pasty z 2 łyżeczkami koszernej soli za pomocą ciężkiego noża. Kolendrę, nasiona kozieradki i płatki czerwonej papryki zmielić na proszek w młynku, a następnie wymieszać razem z czosnkiem i 2 łyżkami oleju w małej misce. Zrób 2-calowe szczeliny na całym mięsie małym ostrym nożem i wciśnij trochę pasty do szczelin. Pozostałą pastę pocierać na całym mięsie. Umieścić wieprzowinę w misce i marynować, przykryte i schłodzone, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KozieradkiNasiona Kozieradki
Sól KoszernaSól Koszerna
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Mięso MieloneMięso Mielone
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Doprowadzić mięso do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
3
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w szerokim garnku 5-do 6-quart heavy na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie brązowy wieprzowina ze wszystkich stron, obracając szczypcami i duży widelec kuchenny, łącznie około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
5
Przełożyć wieprzowinę na duży talerz i ugotować cebulę w tłuszczu pozostającym w garnku, mieszając od czasu do czasu i skrobając brązowe kawałki, aż zaczną brązowieć, 7 do 8 minut. Powrót wieprzowiny do garnka i dodać wodę i pozostałą łyżeczkę soli koszernej. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć szczelnie pokrywką i przenieść do piekarnika. Dusić, obracając mięso raz, aż będzie bardzo miękkie, około 3 godzin. Schłodzić wieprzowinę w sokach na patelni całkowicie, odsłonięte, około 1 1/2 godziny, następnie schłodzić, przykryte, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
CebulaCebula
WodaWoda
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
6
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Usuń tłuszcz z powierzchni soków z patelni i podgrzej wieprzowinę (z sokami z patelni), przykrytą, w piekarniku 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Przełożyć wieprzowinę na talerz za pomocą oczyszczonych szczypiec i dużego widelca. Wymieszaj kolendrę, ocet, sól i pieprz do smaku do soków na patelni i podawaj z wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KolendraKolendra
OcetOcet
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
PatelniaPatelnia
1
* Wieprzowina może być marynowana do 3 dni.* Duszona wieprzowina może być schłodzona do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn