Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Kaukaski styl duszone łopatki wieprzowe może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 46g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 41 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać ocet z czerwonego wina, płatki z czerwonej papryki, pieczeń z łopatki wieprzowej i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 93% to danie jest super. Spróbuj Schab Duszony W Stylu Kaukaskim, Duszona Łopatka Wieprzowa, oraz Duszona Łopatka Wieprzowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Czosnek mielony, następnie rozgnieść do pasty z 2 łyżeczkami koszernej soli za pomocą ciężkiego noża. Kolendrę, nasiona kozieradki i płatki czerwonej papryki zmielić na proszek w młynku, a następnie wymieszać razem z czosnkiem i 2 łyżkami oleju w małej misce. Zrób 2-calowe szczeliny na całym mięsie małym ostrym nożem i wciśnij trochę pasty do szczelin. Pozostałą pastę pocierać na całym mięsie. Umieścić wieprzowinę w misce i marynować, przykryte i schłodzone, co najmniej 8 godzin.
Doprowadzić mięso do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
3
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w szerokim garnku 5-do 6-quart heavy na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie brązowy wieprzowina ze wszystkich stron, obracając szczypcami i duży widelec kuchenny, łącznie około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Garnek
5
Przełożyć wieprzowinę na duży talerz i ugotować cebulę w tłuszczu pozostającym w garnku, mieszając od czasu do czasu i skrobając brązowe kawałki, aż zaczną brązowieć, 7 do 8 minut. Powrót wieprzowiny do garnka i dodać wodę i pozostałą łyżeczkę soli koszernej. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć szczelnie pokrywką i przenieść do piekarnika. Dusić, obracając mięso raz, aż będzie bardzo miękkie, około 3 godzin. Schłodzić wieprzowinę w sokach na patelni całkowicie, odsłonięte, około 1 1/2 godziny, następnie schłodzić, przykryte, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Koszerna
Cebula
Woda
Mięso
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
Garnek
6
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Usuń tłuszcz z powierzchni soków z patelni i podgrzej wieprzowinę (z sokami z patelni), przykrytą, w piekarniku 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
8
Przełożyć wieprzowinę na talerz za pomocą oczyszczonych szczypiec i dużego widelca. Wymieszaj kolendrę, ocet, sól i pieprz do smaku do soków na patelni i podawaj z wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kolendra
Ocet
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Patelnia
1
* Wieprzowina może być marynowana do 3 dni.* Duszona wieprzowina może być schłodzona do 2 dni.