Sałatka Żelatynowa Morelowo-Pomarańczowa

Sałatka Żelatynowa Morelowo-Pomarańczowa
Sałatka z galaretki morelowo-pomarańczowej może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka połówek moreli, pianek, mieszanki galaretek i kilku innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Sałatka Żelatynowa Morelowo-Pomarańczowa, Sałatka Żelatynowa Morelowa, oraz Sałatka Żelatynowa Morelowa.

Instrukcje

1
Odcedzić i rezerwy Syrop z moreli i ananasa.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
MorelaMorela
SyropSyrop
2
Dodaj wodę do równej 2 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
W misce do mieszania rozpuścić żelatynę w gorącej wodzie. Wymieszać 1 1/2 szklanki syropu owocowego, odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
OwoceOwoce
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
4
Do mieszaniny żelatyny dodaj morele, ananasy, orzechy i pianki. Wymieszać, aby połączyć, wlać do lekko naoliwionej patelni 9x13 cali i schłodzić do jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
AnanasAnanas
MorelaMorela
żelatynażelatyna
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Na małej patelni z sosem połącz cukier, mąkę, jajko, pozostały syrop owocowy i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OwoceOwoce
SyropSyrop
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Podgrzać i stale mieszać, aż zgęstnieje. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
7
Śmietanę ubijać do uzyskania sztywnych szczytów; złożyć do schłodzonej mieszanki kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
KremKrem
8
Posmarować żelatyną, schłodzić i posypać serem przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
SerSer
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn