Sałatka Żelatynowa Morelowo-Pomarańczowa
Sałatka z galaretki morelowo-pomarańczowej może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka połówek moreli, pianek, mieszanki galaretek i kilku innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Sałatka Żelatynowa Morelowo-Pomarańczowa, Sałatka Żelatynowa Morelowa, oraz Sałatka Żelatynowa Morelowa.
Instrukcje
Odcedzić i rezerwy Syrop z moreli i ananasa.
Dodaj wodę do równej 2 1/2 szklanki.
W misce do mieszania rozpuścić żelatynę w gorącej wodzie. Wymieszać 1 1/2 szklanki syropu owocowego, odstawić do ostygnięcia.
Do mieszaniny żelatyny dodaj morele, ananasy, orzechy i pianki. Wymieszać, aby połączyć, wlać do lekko naoliwionej patelni 9x13 cali i schłodzić do jędrności.
Na małej patelni z sosem połącz cukier, mąkę, jajko, pozostały syrop owocowy i masło.
Podgrzać i stale mieszać, aż zgęstnieje. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Śmietanę ubijać do uzyskania sztywnych szczytów; złożyć do schłodzonej mieszanki kremu.
Posmarować żelatyną, schłodzić i posypać serem przed podaniem.