Szarlotka Z Niebieską Wstążką
Szarlotka z niebieską wstążką może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten deser ma 311 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz skracanie warzyw, sól, mąka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Szarlotka Blue Ribbon, Szarlotka Z Niebieską Wstążką, oraz Szarlotka karmelowa Laura niebieska wstążka.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżką 2 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Wymieszać z 1/2 łyżeczki soli w misce; pokroić w masło i skrócić blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę.
Dodać ocet i wystarczającą ilość wody z lodem, 1 łyżkę na raz, rzucając widelcem, aż ciasto będzie wilgotne. Podziel ciasto na pół. Delikatnie wciśnij każde ciasto do połowy w 4-calowe koło na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Rozwałkuj połowę ciasta, wciąż przykrytego, w 12-calowe koło; schłodź.
Drugą połowę ciasta, jeszcze przykrytą, rozwałkować w 11-calowe koło; schłodzić.
Aby przygotować nadzienie, połącz jabłka i sok z cytryny w dużej misce.
Połącz 1/2 szklanki cukru granulowanego, cukier brązowy, 3 łyżki mąki, cynamon i 1/4 łyżeczki soli.
Posypać mieszaniną jabłek, rzucając dobrze połączyć.
Usuń 1 arkusz plastikowej folii z 12-calowego koła; dopasuj ciasto, plastikowe zawijanie do góry, do 9-calowej płyty ciasta pokrytej natryskiem do gotowania, umożliwiając rozciągnięcie ciasta ponad krawędź płyty.
Usuń górny arkusz folii. Łyżka mieszanki jabłek do skorupy.
Usuń 1 arkusz folii z 11-calowego koła i umieść ciasto, zawijając plastikową stroną do góry, na mieszance jabłek.
Usuń górny arkusz folii. Nacisnąć krawędzie ciasta razem; złożyć krawędzie pod, i flet.
Wytnij 6 (1-calowych) kawałków na wierzch ciasta ostrym nożem.
Wierzch i krawędzie ciasta posmarować mlekiem; posypać 1 łyżką cukru granulowanego.
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia; piec w 450 przez 15 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 375 (nie wyjmować ciasta z piekarnika).
Piec dodatkowe 45 minut lub do złotego (skorupa tarcza z folią aluminiową, jeśli robi się zbyt brązowy). Schłodzić na stojaku z drutu.