Sałatka ze świeżych gruszek z azjatyckim sosem sezamowym
Świeża sałatka gruszkowa z azjatyckim sosem sezamowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis ma 82 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka zielonej cebuli, gruszki bartlett, kapusta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciepła Azjatycka Sałatka ziemniaczana z sezamem i świeżym sosem Chile, Sałatka azjatycka z sosem sezamowym, oraz Pieczona Shiitake i Azjatycka Sałatka gruszkowa z Miso-sezamowym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić razem pierwsze 5 składników w dużej misce i skropić azjatyckim sosem sezamowym, podrzucając delikatnie do płaszcza.
W razie potrzeby posypać sezamem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.