Need a bezglutenowa i pescatariańska przystawka? Tunan i sałatka z ciecierzycy może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz oliwki, sól i mielony pieprz, ser feta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka z ciecierzycy i tuńczyka, Sałatka Z Ciecierzycy I Tuńczyka, oraz Sałatka z tuńczyka z ciecierzycy i Albacore.
Instrukcje
1
Wymieszać tuńczyka, ciecierzyca, oliwki, pietruszka, czerwona cebula, sok z cytryny, i ser feta razem w misce. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Mieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino można spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.