Sałatka z suszonych śliwek, pomarańczy, kopru włoskiego i czerwonej cebuli z mieszaną zielenią

Sałatka z suszonych śliwek, pomarańczy, kopru włoskiego i czerwonej cebuli z mieszaną zielenią
Suszona śliwka, pomarańcza, koper włoski i czerwona cebula Sałatka z mieszanymi zieleniami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.4 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pomarańczowo-awokado Sałatka Mieszana, Sałatka Z Pomarańczy Mango Z Mieszaną Zielenią, oraz Pomarańczowo-Awokado Sałatka Mieszana.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż śliwki są miękkie i sok zmniejsza się do 2 łyżki stołowe, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkiśliwki
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przenieść śliwki do miski; rezerwy soku. Śliwki schłodzić do ostygnięcia, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkiśliwki
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Pokroić na ćwiartki.
4
Z pomarańczy wyciąć skórkę i biały rdzeń. Pracując nad miską, aby złapać sok i używając małego ostrego noża, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Połącz 2 łyżki soku pomarańczowego z miski, olej, ocet, startą skórkę pomarańczową i zarezerwowany sok śliwkowy; ubijaj, aby zmiksować. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
OcetOcet
SokSok
śliwkiśliwki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Delikatnie wrzucić segmenty pomarańczowe, mieloną czerwoną cebulę, 1 łyżkę kopru włoskiego liści i 1 łyżkę sosu w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Połącz mieszane zielenie, krążki cebuli i cebulki kopru włoskiego w dużej misce. Wrzucić z pozostałym opatrunkiem. Sałatkę podzielić na 4 talerze. Top ze śliwkami i mieszaniną pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
PomarańczowyPomarańczowy
śliwkiśliwki
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
8
W porcji: kalorie, 250; tłuszcz całkowity, 7 g; Tłuszcze nasycone, 1 g; cholesterol, 0
9
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn