Sałatka z kurczakiem i owocami
Sałatka z kurczakiem i owocami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 338 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 6 i kosztuje 2,61 zł / porcja. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka połówek truskawek, pomarańczowa marmolada, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka owocowa z kremowym sosem szkliwionym {moja ulubiona sałatka owocowa}, Sałatka z kurczakiem i owocami z grilla, oraz Sałatka Z Kurczakiem I Owocami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki; Usuń 1/4 szklanki mieszanki marmolady i schłodzić.
Umieść kurczaka w płytkim naczyniu lub wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; wlej pozostałe
mieszanka marmolady z kurczakiem. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 8 godzin, obracając od czasu do czasu.
Ananasa pokroić na kawałki lub kawałki; obrać jicamę i pokroić w plasterki o średnicy 1/2 cala.
Umieść ananasa i jicamę w płytkim naczyniu lub wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; wlej 1/4 szklanki zastrzeżonej mieszanki Marmolady na mieszaninę ananasa. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 8 godzin.
Wyjąć kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę; odsączyć mieszaninę ananasa. Zalać mieszankę kurczaka i ananasa warzywnym sprayem do gotowania.
Kurczak z grilla, przykryty pokrywą z grilla, na średnim ogniu (350-40
5 do 6 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia. Grill ananas i jicama 2 do 3 minut z każdej strony.
Kurczaka i jicamę pokroić w cienkie paski; ananasa pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Połączyć kurczaka, jicama, ananas, połówki truskawek, i maliny; wrzucić delikatnie z pomarańczowo-malinowym Vinaigrette.
Podawać na liściach sałaty.