Sałatka z komosy ryżowej Niçoise z winegretem cytrynowo-kaparowym

Sałatka z komosy ryżowej Niçoise z winegretem cytrynowo-kaparowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Quinoa Sałatka Niçoise z cytryny-Kapar Vinaigrette spróbować. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,33 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 605 kalorii, 34g białka, oraz 37 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i odebrać quinoa, oliwki kalamatan, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać quinoa można śledzić to danie główne z Budyń Quinoa jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka szpinakowa z wędzonym łososiem, grzankami z bajgla i winegretem cytrynowo-kaparowym, Sałatka Quinoa Z Cytryną Tahini Vinaigrette, oraz Wiosenna Sałatka z komosy ryżowej z miodem cytrynowym winegretem.

Instrukcje

1
Quinoa dokładnie opłukać w zimnej wodzie i dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
WodaWoda
2
Umieść komosę ryżową w dużym garnku z 2 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż większość cieczy wchłania się i quinoa jest tender, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Wyjąć z ognia i odstawić na około 5 minut. Puch widelcem, przenieść do dużej miski i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, mieszając od czasu do czasu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieść jajka w garnku, przykryj zimną wodą i zagotuj na dużym ogniu. Podczas gotowania zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 10 minut. Jajka przepuścić pod zimną wodą do ostygnięcia; obrać i ćwiartki wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodać fasolkę szparagową i blanszować do miękkości, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
7
Odcedzić, fasolę przepłukać pod zimną wodą i ponownie odcedzić. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
8
Wymieszać sok z cytryny i musztardę w małej misce. Powoli skropić olejem, stale ubijając. Wymieszać kapary. Doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MusztardaMusztarda
KaparyKapary
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Rozłóż quinoa na półmisku. Top z tuńczykiem, fasolką szparagową, pomidorami, oliwkami, cebulą i jajkami, tworząc rzędy każdego z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
PomidorPomidor
OliwkiOliwki
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CebulaCebula
JajkoJajko
TuńczykTuńczyk
10
Skropić sosem, doprawić solą i pieprzem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Baron des Chartrons Bordeaux z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Baron des Chartrons Bordeaux
Baron des Chartrons Bordeaux
Nos świeżych czerwonych owoców. Świetna struktura, miękkie taniny i świeży finał dojrzałej wiśni i borówki. Elegancki i bardzo typowy dla apelacji.Baron des Chartrons Rouge idealnie komponuje się z grillowaną wołowiną, makaronem serowym lub jagnięciną.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn