Sałatka owocowa z syropem cytrynowo-miętowym
Sałatka owocowa z syropem cytrynowo-miętowym wymaga ok. 29 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 83 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz winogrona, granaty, mango w syropie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 53%. Podobne przepisy to Sałatka owocowa z syropem ziołowym, cytrusowym, miętowo-klonowym lub podstawowym, Sałatka z melona, jagód i gruszek z syropem Cayenne-cytryna-mięta, oraz Sałatka z melona, jagód i gruszek z syropem Cayenne-cytryna-mięta.
Instrukcje
Mango odsączyć, rezerwując 1 szklankę syropu. Obierz 3 paski skórki cytrynowej z obieraczką do warzyw; sok z cytryny do miary 3 łyżki.
Połączyć reserved syrop, Skórka z cytryny, sok z cytryny i zmiażdżone liście mięty w małej misce mikrofalowej bezpieczne. Przykryć i kuchenka mikrofalowa na wysokości 2 minut lub do syrop zaczyna bańki. Przykryć i całkowicie schłodzić; schłodzić.
Pokrój plastry mango w kostkę i umieść w dużej misce; dodaj owoce kiwi, winogrona i nasiona granatu.
Łyżką szczelinową wyjąć skórkę cytryny i miętę z syropu.
Syrop polać owocami; wrzucić. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Dekorować, w razie potrzeby.
Dodać do przodu: przygotować syrop do 1 dnia wcześniej, i przechowywać w lodówce, aż gotowy do złożenia sałatki.