Sałatka Migdałowo-Pomarańczowa

Sałatka Migdałowo-Pomarańczowa
Sałatka z migdałami i pomarańczami wymaga około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 14 g tłuszczu i łącznie 174 kalorie. Ten przepis służy 8 osobom. Za 73 centy za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Tylko nielicznym osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się podobał. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Wystarczy mieszanka octu jabłkowego, pieprzu, pietruszki i kilku innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 45%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka z migdałami i awokado, Sałatka z jabłkami i migdałami i Sałatka z migdałami i malinami.

Instrukcje

1
Na małej patelni, na średnim ogniu, gotuj cukier, bez mieszania, przez 12-14 minut lub do momentu rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kupowana W Sklepie Mieszanka Ciast Czekoladowych, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuKupowana W Sklepie Mieszanka Ciast Czekoladowych, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Steków Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów6 Steków Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów
2
Dodaj migdały; szybko wymieszać, aby pokryć się warstwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Posiekanych Migdałów, Prażonych** Patrz Uwaga Cooka1/2 Szklanki Posiekanych Migdałów, Prażonych** Patrz Uwaga Cooka
3
Zdjąć z ognia; wylać na woskowany papier do ostygnięcia.
4
W dużej misce wymieszaj sałatę, rzymską, pomarańcze, awokado, seler, cebulę i migdały. W małej misce wymieszaj składniki dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Posiekanych Migdałów, Prażonych** Patrz Uwaga Cooka1/2 Szklanki Posiekanych Migdałów, Prażonych** Patrz Uwaga Cooka
6 Szalotek (biała I Zielona Część) Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Szalotek (biała I Zielona Część) Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Pomidory śliwkowe Pokroić W Cienkie PlasterkiPomidory śliwkowe Pokroić W Cienkie Plasterki
PomarańczowyPomarańczowy
RomaineRomaine
1 łyżeczka Startej żółtej Cebuli1 łyżeczka Startej żółtej Cebuli
Niecała łyżka SoliNiecała łyżka Soli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady
1/2 Szklanki Ciężkiej śmietany Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietanki, Schłodzonej1/2 Szklanki Ciężkiej śmietany Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietanki, Schłodzonej
5
Polej sałatkę; delikatnie wrzucić do pokrycia.

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.
NV Ruinart, Wino
NV Ruinart, Wino
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn