Sałatka marchewkowa z pomarańczą, zielonymi oliwkami i zieloną cebulką
Sałatka marchewkowa z pomarańczą, zielonymi oliwkami i zieloną cebulką to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis służy 16 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 81 kalorii. Jeśli masz oliwę z oliwek, gałązki pietruszki, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy z zielonymi oliwkami, Sałatka z ogolonego kopru włoskiego z pomarańczą, zielonymi oliwkami i pistacjami, oraz Sałatka z zielonej fasoli, koziego sera i zielonych oliwek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Marchew ugotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie chrupiąca, około 7 minut.
Wymieszać olej, sok z cytryny, skórkę pomarańczową i kolendrę w dużej misce.
Dodać gorącą marchewkę i wrzucić do herbu. Fajna, rzucająca się od czasu do czasu. Doprawić solą i pieprzem.
W razie potrzeby skropić miodem. Wymieszaj oliwki i zieloną cebulę. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Wymieszać sałatkę do redystrybucji sosu.
Krawędzie talerza udekorować plasterkami pomarańczy i natką pietruszki. Kopiec marchewki w centrum.