Sangria Panna Cotta

Sangria Panna Cotta
Przepis Sangria Panna Cottan jest gotowy w około 3 godziny i 55 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 8G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako dość niedrogi deser. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cukier, jabłko granny smith i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj mango panna cotta, jak zrobić Wegetariańskie Mango panna cotta, Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), oraz Panna Cotta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usuń szeroki, 2-calowy pasek skórki z 1 pomarańczy za pomocą noża do parowania. Skórkę z drugiej pomarańczy drobno zetrzeć i odstawić. Obieramy i segmentujemy obie pomarańcze, przykrywamy i przechowujemy w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Połącz wino, 5 łyżek cukru, miód, laskę cynamonu i pas skórki pomarańczowej w małym rondlu. Dusić na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 1 1/2 filiżanki, o 40 protokół. Wyrzucić cynamon i skórkę i całkowicie schłodzić wino. Odstawić 1/2 szklanki do porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
RedukcjaRedukcja
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Połączyć mleko z pozostałymi 2 łyżkami cukru w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Posypać żelatyną i odstawić, niezakłócony,
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
5
aż żelatyna zmięknie, około 4 minut. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż żelatyna i cukier się rozpuszczą (nie gotować); ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
6
Ubij 1 szklankę wina, startą skórkę pomarańczową i jogurt, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
RedukcjaRedukcja
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Wlać do sześciu 6-uncji ramekins lub słoików, przykryć i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 3 godziny lub na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Tuż przed podaniem, rdzeń i drobno pokroić jabłko, a następnie wrzucić z zarezerwowanych segmenty pomarańczowe. Zanurz dno każdego ramekina w ciepłej wodzie, aby się poluzować. Każdą pannę cottę odwrócić na talerz, skropić reserved Wine reduction i ułożyć owocami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Fot. Ngoc Minh Ngo
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn