Sangria Panna Cotta
Przepis Sangria Panna Cottan jest gotowy w około 3 godziny i 55 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 8G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako dość niedrogi deser. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cukier, jabłko granny smith i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj mango panna cotta, jak zrobić Wegetariańskie Mango panna cotta, Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), oraz Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń szeroki, 2-calowy pasek skórki z 1 pomarańczy za pomocą noża do parowania. Skórkę z drugiej pomarańczy drobno zetrzeć i odstawić. Obieramy i segmentujemy obie pomarańcze, przykrywamy i przechowujemy w lodówce.
Połącz wino, 5 łyżek cukru, miód, laskę cynamonu i pas skórki pomarańczowej w małym rondlu. Dusić na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 1 1/2 filiżanki, o 40 protokół. Wyrzucić cynamon i skórkę i całkowicie schłodzić wino. Odstawić 1/2 szklanki do porcji.
Połączyć mleko z pozostałymi 2 łyżkami cukru w średnim rondlu.
Posypać żelatyną i odstawić, niezakłócony,
aż żelatyna zmięknie, około 4 minut. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż żelatyna i cukier się rozpuszczą (nie gotować); ostudzić.
Ubij 1 szklankę wina, startą skórkę pomarańczową i jogurt, aż będzie gładki.
Wlać do sześciu 6-uncji ramekins lub słoików, przykryć i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 3 godziny lub na noc.
Tuż przed podaniem, rdzeń i drobno pokroić jabłko, a następnie wrzucić z zarezerwowanych segmenty pomarańczowe. Zanurz dno każdego ramekina w ciepłej wodzie, aby się poluzować. Każdą pannę cottę odwrócić na talerz, skropić reserved Wine reduction i ułożyć owocami.