Sancocho z Aji

Sancocho z Aji
Sancocho z Aji wymaga około 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1415 kalorii, 55g białka, oraz 80 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.6 za porcję. 19 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka pomidorów, awokado hass, kolendra, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby wykorzystać plantany, możesz podążać tym daniem głównym z Ciasto babeczkowe z masłem awokado jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest świetne. Podobne przepisy to Kurczak kolumbijski SANCOCHO (SANCOCHO DE GALLINAn O VALLUNO), Sancocho Costeño (Atlantyckie Wybrzeże Sancocho), oraz Sancocho Trifásico (Trzy Wędliny Sancocho).

Instrukcje

1
Umieść kolendrę, szalotki, chiles, cebula, sok z limonki i 3/4 szklanki wody w małej szklanej misce lub słoiku z ciasno dopasowaną pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj pomidora, jeśli używasz, doprawić solą do smaku i wymieszać wszystkie składniki razem. Przykryć i odstawić aji na bok w temperaturze pokojowej na kilka godzin, aby smaki uwolniły się do cieczy, a następnie przechowywać w lodówce aż do podania.;
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
3
Rozgrzać olej w dużej doniczce na średnim ogniu przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodać cebulę i czosnek i gotować, aż będą miękkie i przezroczyste, o 5 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
5
Dodaj pomidory, liście laurowe i tymianek i nadal gotować 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
TymianekTymianek
6
Dodaj kurczaka i żeberka wołowe i gotuj, aż pomidory się rozpadną, około 15 minut, mieszając od czasu do czasu i odtłuszczając pianę z wierzchu bulionu, gdy jest to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
PomidorPomidor
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
7
Dodaj zielone plantany, kolendrę, i bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż plantany będą miękkie, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
BabkaBabka
KolendraKolendra
8
Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć kurczaka z garnka i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
GarnekGarnek
9
Dodać ziemniaki, dynia, Dojrzałe plantany, JUKA i kukurydza i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż oba będą miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
ZiemniakZiemniak
DyniaDynia
ManiokManiok
KukurydzaKukurydza
10
Wyjmij kolendrę i liście laurowe i przywróć kurczaka do garnka, aby go ponownie podgrzać. Aby służyć, ułóż kawałek kurczaka, trochę wołowiny, plantany i kilka kawałków Juki i ziemniaków na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
BabkaBabka
KolendraKolendra
ZiemniakZiemniak
Cały KurczakCały Kurczak
ManiokManiok
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Podawać bulion w małej misce, a sos aji na boku, wraz z miską ryżu, kukurydzy, awokado i arepas lub tortille na oddzielnych talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
AwokadoAwokado
BulionBulion
SOSSOS
KukurydzaKukurydza
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

33 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła907Orzechy dowolne (posiekane)żeberka z flanki wołowej (zwane także żeberkami krzyżowymi)żeberka z flanki wołowej (zwane także żeberkami krzyżowymi)7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDynia pokrojona w kostkę lub dynia maślanaDynia pokrojona w kostkę lub dynia maślana3Średnia żółta cebula, posiekanabulion z kurczaka, bulion niskosodowy domowej roboty lub konserwowybulion z kurczaka, bulion niskosodowy domowej roboty lub konserwowy907Orzechy dowolne (posiekane)udka kurczaka, skóra i nadmiar tłuszczu usunięteudka kurczaka, skóra i nadmiar tłuszczu usunięte4kłosy kukurydzy, łuskane i ćwiartowanekłosy kukurydzy, łuskane i ćwiartowane1duża pęczkaświeża kolendra, łodygi połączone sznurkiem kuchennymświeża kolendra, łodygi połączone sznurkiem kuchennym2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście kolendry, drobno posiekaneświeże liście kolendry, drobno posiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekane świeże liście tymiankudrobno posiekane świeże liście tymianku3ząbki czosnku, drobno mieloneząbki czosnku, drobno mielone1smallsCzepek szkocki lub pieprz habanero, posiekany i drobno posiekanyCzepek szkocki lub pieprz habanero, posiekany i drobno posiekany1( bakłażany)Awokado Hass, połówki, sadzone, obrane i pokrojone w plastry do serwowania, opcjonalnieAwokado Hass, połówki, sadzone, obrane i pokrojone w plastry do serwowania, opcjonalnie2(może być lub przeglądać)świeży sok z limonki (ok. 1/2 limonki)świeży sok z limonki (ok. 1/2 limonki)3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2zielone plantany, obrane i pokrojone na 2-calowe kawałkizielone plantany, obrane i pokrojone na 2-calowe kawałki2Dojrzałe plantany, obrane i pokrojone na 2-calowe kawałkiDojrzałe plantany, obrane i pokrojone na 2-calowe kawałki1małepomidor śliwkowy, rdzeniowy i drobno posiekany, opcjonalniepomidor śliwkowy, rdzeniowy i drobno posiekany, opcjonalnie6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól8szalotki, tylko biała i jasnozielona część, drobno posiekaneszalotki, tylko biała i jasnozielona część, drobno posiekane2largespomidory, rdzeniowane, obrane, sadzone i posiekanepomidory, rdzeniowane, obrane, sadzone i posiekane1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekana biała cebuladrobno posiekana biała cebula6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRyż biały, do podawania, opcjonalnieRyż biały, do podawania, opcjonalnie2largescebula żółta, drobno posiekanacebula żółta, drobno posiekana2cale10 długich kawałków mrożonej juki10 długich kawałków mrożonej juki6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyArepas lub tortille, do serwowania, opcjonalnieArepas lub tortille, do serwowania, opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia55
Magazyn