Sake-gotowany na parze Halibut z imbirem i kapustą

Sake-gotowany na parze Halibut z imbirem i kapustą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj halibuta gotowanego na parze z imbirem i kapustą. Ten przepis służy 8 i kosztuje $8.75 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 361 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, szalotki, pora i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sake-gotowany na parze Halibut z marchewką, Sake-gotowane na parze małże z imbirem, Miso i szpinakiem, oraz Sake - duszony okoń morski z imbirem i zieloną cebulą.

Instrukcje

1
Namoczyć kalafior w soku imbirowym w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok ImbirowySok Imbirowy
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
2
Drenaż.
3
Tymczasem w każdej z 2 średnich patelni rozpuścić 1 łyżkę masła w 1 łyżce oleju. Kapustę, pory i świeży imbir podzielić między Patelnie i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na małym ogniu, często mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeży Imbirświeży Imbir
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Podzielić sake między Patelnie i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
5
Dodaj 4 filety halibuta do każdej patelni i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na dużym ogniu, aż ryba jest firma, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z HalibutaFilety Z Halibuta
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Przełóż halibuta i warzywa do płytkich misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
HalibutHalibut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Udekorować ogolonym kalafiorem i plasterkami szalotki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Magazyn