Sajgonki z krewetkami i wieprzowiną

Sajgonki z krewetkami i wieprzowiną
Przepis krewetki i wieprzowina sajgonki może zaspokoić swoje pragnienie Wietnamski w o 1 godzina i 30 minut. Na 9,41 zł / porcja, dostajesz przystawkę, która serwuje 1. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1543 kalorii, 106g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Mieszanka jajek, marchew, sajgonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Wiosna. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Sajgonki z krewetkami i wieprzowiną, Sajgonki wieprzowo-krewetkowe, oraz Wietnamskie sajgonki wieprzowo-krewetkowe.

Instrukcje

1
W misce, wrzucić krewetki z 1 łyżeczka sosu sojowego i 1/4 łyżeczka każdy z soli i pieprzu. W innej misce, wrzucić wieprzowinę z pozostałych 1 łyżeczka sosu sojowego i 1/4 łyżeczki każdego z oleju sezamowego, sól i pieprz. Przykryć i schłodzić krewetki i wieprzowinę przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
KrewetkiKrewetki
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Tymczasem w małej misce przykryj suszone shiitake gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Pozostaw grzyby, aż zmiękną, około 20 minut. Wyrzucić łodygi grzyba i cienko pokroić czapki shiitake.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
4
W małej patelni nonstick podgrzać 1 łyżeczkę oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać połowę ubitych jajek, rozkładając je na dnie patelni. Gotować na małym ogniu, aż prawie ustawić, 30 sekund. Ostrożnie obrócić jajko i gotować, aż zestaw, o 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przenieść na talerz i pokroić w cienkie paski.
7
Na dużej patelni nonstick podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj krewetki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż tylko gotowane przez, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś krewetki do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodać czosnek na patelni i gotować, aż pachnące, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj wieprzowinę i gotuj, rozbijając mięso, aż nie pozostanie różowy, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
11
Dodaj wieprzowinę do krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
WieprzowinaWieprzowina
12
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju roślinnego na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodać marchewkę, jicama, fasolka szparagowa i shiitake i gotować na umiarkowanym ogniu, podrzucając, aż warzywa zmiękną, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
JicamaJicama
14
Dodaj do krewetek i wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
WieprzowinaWieprzowina
15
W dużym rondlu podgrzej Pozostałe 1 litr oleju roślinnego do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Dodać pierścienie szalotka i gotować, mieszając kilka razy, aż rumiane i chrupiące, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć do ręczników papierowych, aby odsączyć, następnie dodać do nadzienia sajgonki wraz z paskami jaj, ogórkiem i pozostałą 1/2 łyżeczki oleju sezamowego. Dobrze wymieszać i doprawić solą i białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Olej SezamowyOlej Sezamowy
OgórekOgórek
SzalotkaSzalotka
RolkaRolka
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
17
Na powierzchni roboczej posmaruj krawędź 1 owijki sajgonki odrobiną ubitych jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
JajkoJajko
18
Rozprowadzić 1/3 szklanki nadzienia krewetek i wieprzowiny na opakowaniu. Połóż dolny koniec owijki na napełnianiu i zwiń owijkę jak cygaro, składając krawędzie podczas toczenia. Powtórz z pozostałymi opakowaniami, napełniając i ubijając jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
JajkoJajko
WieprzowinaWieprzowina
RolkaRolka
19
Podgrzać olej roślinny do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
20
Pracując partiami, smażyć sajgonki, obracając raz lub dwa razy, aż będą zarumienione i chrupiące, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
21
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Podgrzane sajgonki przechowywać w rozgrzanym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PiekarnikPiekarnik
22
Każdą sajgonki przeciąć na pół, ułożyć na półmisku i podawać z sosem chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
SOSSOS
RolkaRolka

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Esperto Pinot Grigio
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia76
Magazyn