Sajgonki wołowe z marchewką i kolendrą

Sajgonki wołowe z marchewką i kolendrą
Przepis wołowe sajgonki z marchewką i kolendrą jest gotowy w około 55 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap opcja dla miłośników Wietnamskiej żywności. Na 2,27 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz SOS stir-fry i marynatę, papier ryżowy, stek z flanki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 88%. Spróbuj Chrupiące Krewetki Sajgonki Z Sosem Kolendrowym, Wołowina Azjatycka " Sajgonki, oraz Domowe Sajgonki Wołowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój stek wołowy wzdłuż na pół, a następnie poprzecznie w paski o grubości 1/8 do 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
2
Połączyć 1/4 Puchar stir-fry sosu i wołowiny w średniej misce. Przykryć i marynować w lodówce 30 minut do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS Stir FrySOS Stir Fry
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodać 1/2 wołowiny; Stir-fry 1 do 3 minut lub aż zewnętrzna powierzchnia wołowiny nie jest już różowy. (Nie przegotować.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
5
Wyjąć z patelni. Powtórz z pozostałą wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Napełnij dużą miskę ciepłą wodą. Zanurz 1 papier ryżowy w wodzie na kilka sekund lub tylko do zwilżenia. Papier ryżowy nadal będzie twardy, ale będzie nadal mięknąć podczas montażu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Miejsce na powierzchni roboczej.
8
Łyżka 1/4 szklanki wołowiny, 2 łyżki marchwi i 2 łyżki kolendry równomiernie w rzędzie na środku opakowania, pozostawiając 1-calową granicę po prawej i lewej stronie; skropić około 1 łyżeczki zastrzeżonego sosu stir-fry. Złożyć prawą i lewą stronę owijki nad wypełnieniem. Złóż dolną krawędź do góry nad wypełnieniem i zwinąć mocno. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i składnikami wypełniającymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS Stir FrySOS Stir Fry
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
9
Przeciąć każdą Sajgon po przekątnej na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
10
Podawać z dodatkowym sosem stir-fry, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS Stir FrySOS Stir Fry

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować de Morgenzon Reserve Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn