Sajgonki krewetkowe z pikantnym morelowym dipem musztardowym

Sajgonki krewetkowe z pikantnym morelowym dipem musztardowym
Shrimp sajgonki z pikantnym Apricot musztarda Dip może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoją bok danie recipe box. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 206 kalorii, 13g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 19 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka konfitur morelowych, marynaty sezamowo-imbirowej, sajgonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Podobne przepisy to Sajgonki krewetkowe z pikantnym morelowym dipem musztardowym, Stek z jednej patelni i wiosenne warzywa z pikantną musztardą, oraz Stek z jednej patelni i wiosenne warzywa z pikantną musztardą.

Instrukcje

1
Do Dipu: w małej misce wymieszać marynatę, konfitury, musztardę i ostry sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
PrzetworyPrzetwory
MarynataMarynata
MusztardaMusztarda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Na sajgonki: w misce, wymieszać krewetki, slaw i marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
KrewetkiKrewetki
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść sajgonki na powierzchni roboczej z 1 rogami skierowanymi do ciebie, aby wyglądały jak diament. (Owijki sajgonki należy przykryć wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschły).
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
4
Umieść 2 łyżki nadzienia na dolnej trzeciej części opakowania.
5
Rozłóż wypełnienie w linii z boku na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Zwiń dolny róg w górę nad wypełnieniem, a następnie złóż na boki. Zwilż górny róg wodą, palcem lub szczotką, i obróć nadzienie na nim, aby przyklejało się do siebie i tworzy uszczelkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RolkaRolka
7
Umieść szew-side w dół na talerzu i zachować pokryte wilgotnym ręcznikiem podczas dokonywania pozostałych rolek.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
8
Gdy jesteś gotowy do gotowania, napełnij duży, ciężki dnem garnek z wystarczającą ilością oleju, aby wymyślić około 3 cale od dna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do 360 stopni F.
10
Dodaj sajgonki, kilka na raz, i gotować, aż będą złote, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
11
Odcedzić na papierowych ręcznikach i utrzymać ciepło podczas smażenia reszty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
12
Podawać z pikantnym musztardowym dipem morelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
MusztardaMusztarda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn