Sajgonki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać sajgonki spróbować. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1534 kalorii, 10g białka, oraz 166 g tłuszczu na porcję. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka kapusty napa, grzyby, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj {wiosna} sajgonki, Sajgonki, oraz Sajgonki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, moczyć grzyby w 1/4 szklanki zimnej wody przez 30 minut, lub aż zmiękną.
Odcedzić i wycisnąć do sucha (rezerwując płyn do namaczania do użycia w zupach).
Odciąć i wyrzucić łodygi i cienko pokroić czapki.
Pokroić grillowaną wieprzowinę na drobne kawałki juilienne. Odstawić.
Podgrzać 14-calowy płaskodenny wok lub patelnia na dużym ogniu, aż gorące, ale nie palenie.
Dodaj olej roślinny, wieprzowina z grilla, kapusta, kiełki fasoli, seler, scallion, pędy bambusa, i grzyby, i stir-smażyć 2 do 3 minut, lub aż kapusta i seler są po prostu utykają.
Dodaj sos sojowy i pieprz, usuń z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
Gdy mieszanina ostygnie, umieścić owijki sajgonki na powierzchni roboczej i luźno przykryć zwilżoną szmatką. W małej misce, połączyć mąkę i 4 łyżeczki zimnej wody.
Umieść 1 owijkę na desce do krojenia z narożnikiem skierowanym do ciebie.
Rozłóż około 1/4 szklanki mieszaniny w pobliżu dolnego rogu na prostokąt 3/4 na 2 cale. Wchodzisz na rogu najbliżej Ciebie nad mieszaniną.
Zwiń owijkę raz, krotnie po bokach. Kontynuuj zwijanie owijki ciasno, zanim dotrzesz do końca, lekko pomaluj odległy róg mieszaniną mąki i wody. Kontynuuj walcowanie, aby uszczelnić rolkę w szczelny cylinder. Odstawić szew w dół i przykryć zwilżoną szmatką. Powtórz z pozostałymi opakowaniami.
W rondlu 3-litrowym, rozgrzać olej roślinny na dużym ogniu, aż temperatura oleju osiągnie 191°. ostrożnie dodać 3 do 4 sajgonki na raz i smażyć na złoty kolor, obracając rolki, o 2 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową i położyć na talerzu wyłożonym kilkoma grubościami ręczników papierowych. Ostrożnie przeciąć na pół lub na trzecie. Powtórz z pozostałymi sajgonkami. Odstawić olej do ostygnięcia przed wyrzuceniem.
Mądrość chińskiej kuchni Grace Young