Przepis sajgonki może zaspokoić Twoje Wietnamskie pragnienie w okolicy 1 godzina. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 176 kalorii. Ten przepis służy 15. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo przystępna przystawka dla Wiosna. Udaj się do sklepu i odbierz alt, sos ostrygowy, grzyby shiitake i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 211 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sajgonki Rakowe, Chrupiące Sajgonki, oraz Sezamowo-Kurczak Sajgonki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz sos ostrygowy, Shaoxing, skrobia ziemniaczana, sos sojowy, biały pieprz i sól w małej misce i ubijać razem.
Dodać olej sezamowy i imbir i smażyć, aż będzie pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Imbir
4
Dodać mieloną wieprzowinę i podsmażyć, używając krawędzi szpatułki, aby rozbić mięso na małe okruchy. Gdy mięso jest gotowane, dodać cebulę, marchew, seler, i grzyby shiitake i nadal mieszać smażenia, aż marchew są głównie gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
Wieprzowina Mielona
Marchew
Seler
Cebula
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
5
Dodaj kapustę napa i makaron szklany i kontynuuj smażenie, aż kapusta zostanie w większości ugotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Celofanowy
Kapusta Napa
Kapusta
6
Dodać sos i smażyć, aż nie zostanie płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
7
Niech ta mieszanka ostygnie. Dodać trochę kleju, czesając 3 łyżki mąki z 3 łyżkami wody. Obierz opakowania i rozłóż je tak, jak na zdjęciu z około 1/2 " opakowania poniżej. Ułatwia to malowanie kleju na kilku owijkach jednocześnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Mąka Uniwersalna
Woda
8
Rozprowadź klej za pomocą tulejki do ciasta wzdłuż górnych krawędzi opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
9
Umieścić około 1/3 szklanki temperatury pokojowej napełniania około 2 cale nad dolnym rogu opakowania. Ciasno zwinąć owijkę i napełnić w połowie drogi.Złóż lewą krawędź na prawo do krawędzi wypełnienia, a następnie złóż prawą krawędź nad. Sztuką jest lekko zwężenie fałdy, aby Otwarta klapa była nieco węższa niż dno rolki, ponieważ stworzy to dobre uszczelnienie i zapobiegnie klapom ciasta, które zaproszą olej do rolki. W tym momencie powinien wyglądać trochę jak otwarta koperta. Zakończyć, kontynuując toczenie, aż klapa uszczelni się o rolkę. Aby zrobić sos słodko-kwaśny, w małym rondlu ubić wodę, ocet, cukier, keczup, skrobię ziemniaczaną i sól, aż nie będzie grudek. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Przygotuj stojak wyłożony ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Skrobia Ziemniaczana
Płatki Crispix, Rozdrobnione
Ocet
Ciasto
Cukier
Woda
Rolka
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
10
Wlać około 2 " oleju roślinnego do ciężkiego dna garnka i podgrzać do 320 stopni F. smażyć springrolls kilka na raz, uważając, aby nie przeludnić garnek. Odwracaj je często,aby równomiernie brązowały. Gdy osiągną równomierny kolor opalenizny, przenieś sajgonki do stojaka i pozwól im spuścić. Powtórz z resztą sajgonek.
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.