Sajgonki

Sajgonki
Przepis sajgonki może zaspokoić Twoje Wietnamskie pragnienie w okolicy 1 godzina. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 176 kalorii. Ten przepis służy 15. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo przystępna przystawka dla Wiosna. Udaj się do sklepu i odbierz alt, sos ostrygowy, grzyby shiitake i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 211 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sajgonki Rakowe, Chrupiące Sajgonki, oraz Sezamowo-Kurczak Sajgonki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz sos ostrygowy, Shaoxing, skrobia ziemniaczana, sos sojowy, biały pieprz i sól w małej misce i ubijać razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Biały PieprzBiały Pieprz
Sos SojowySos Sojowy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać olej sezamowy i imbir i smażyć, aż będzie pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
ImbirImbir
4
Dodać mieloną wieprzowinę i podsmażyć, używając krawędzi szpatułki, aby rozbić mięso na małe okruchy. Gdy mięso jest gotowane, dodać cebulę, marchew, seler, i grzyby shiitake i nadal mieszać smażenia, aż marchew są głównie gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
5
Dodaj kapustę napa i makaron szklany i kontynuuj smażenie, aż kapusta zostanie w większości ugotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
Kapusta NapaKapusta Napa
KapustaKapusta
6
Dodać sos i smażyć, aż nie zostanie płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
7
Niech ta mieszanka ostygnie. Dodać trochę kleju, czesając 3 łyżki mąki z 3 łyżkami wody. Obierz opakowania i rozłóż je tak, jak na zdjęciu z około 1/2 " opakowania poniżej. Ułatwia to malowanie kleju na kilku owijkach jednocześnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
8
Rozprowadź klej za pomocą tulejki do ciasta wzdłuż górnych krawędzi opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
9
Umieścić około 1/3 szklanki temperatury pokojowej napełniania około 2 cale nad dolnym rogu opakowania. Ciasno zwinąć owijkę i napełnić w połowie drogi.Złóż lewą krawędź na prawo do krawędzi wypełnienia, a następnie złóż prawą krawędź nad. Sztuką jest lekko zwężenie fałdy, aby Otwarta klapa była nieco węższa niż dno rolki, ponieważ stworzy to dobre uszczelnienie i zapobiegnie klapom ciasta, które zaproszą olej do rolki. W tym momencie powinien wyglądać trochę jak otwarta koperta. Zakończyć, kontynuując toczenie, aż klapa uszczelni się o rolkę. Aby zrobić sos słodko-kwaśny, w małym rondlu ubić wodę, ocet, cukier, keczup, skrobię ziemniaczaną i sól, aż nie będzie grudek. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Przygotuj stojak wyłożony ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
OcetOcet
CiastoCiasto
CukierCukier
WodaWoda
RolkaRolka
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Wlać około 2 " oleju roślinnego do ciężkiego dna garnka i podgrzać do 320 stopni F. smażyć springrolls kilka na raz, uważając, aby nie przeludnić garnek. Odwracaj je często,aby równomiernie brązowały. Gdy osiągną równomierny kolor opalenizny, przenieś sajgonki do stojaka i pozwól im spuścić. Powtórz z resztą sajgonek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Magazyn