Sałatka ziemniaczana ze stekiem i chrzanem
Spódnica stek i sałatka ziemniaczana chrzan może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 598 kalorii, 38g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 5,62 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka ząbków czosnku, szalotki, spódnica stek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Stek Z Pieczonej Spódnicy Z Sosem Chrzanowym, Sałatka stekowo-ziemniaczana z sosem chrzanowym, oraz Stek W Spódnicy Z Sałatką Z Rukoli.
Instrukcje
Naciśnij czosnek w małej misce.
Ubij przygotowany chrzan i biały ocet winny, następnie 6 łyżek oleju. Przyprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.
Wymieszać w plasterkach szalotki. Ziemniaki na parze do miękkości, około 12 minut.
Umieść ziemniaki w dużej misce i pozostaw do ostygnięcia.
Dodaj pomidory winogronowe i groszek cukrowy do ziemniaków w misce. Delikatnie wymieszać z wystarczającą ilością sosu, aby pokryć i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciepła 1 łyżka oliwy z oliwek extra-virgin w ciężkich dużych nonstick patelni overhigh ciepła.
Posypać solą i pieprzem. Sear spódnica stek do chrupiące i średnio rzadkie, 3 do 4 minut na stronie.
Przenieś stek na deskę do krojenia i pozostaw 5 minut. Cienko pokroić stek na lekko przekątnej w poprzek ziarna.
Rukolę podzielić na 4 talerze; skropić większą ilością opatrunku. Top zhorseradish sałatka ziemniaczana, następnie plastry stek.
Podawać z pozostałym sosem obok.
W porcji: kalorie (kcal) 739,3, % kalorii z tłuszczu 54,0, tłuszcz (G) 44,4, tłuszcz nasycony (G) 11,5, Cholesterol (mg) 66,9, węglowodany (g) 51,5, błonnik pokarmowy (G) 5,6, cukry ogółem (G) 8,5, Białko (g) 33,9
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.