Rugelach z orzechów laskowych i oliwek
Orzechowo-Oliwkowy Rugelach wymaga ok. 5 godzin od początku do końca. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 48 kalorii, 0g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 32. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz serek śmietankowy, sól, grubo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Rugelach z orzechów laskowych i oliwek, Czekolada Z Orzechami Laskowymi Rugelach, oraz Rugelach Z Orzechami Laskowymi I Brązowym Cukrem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Grzać orzechy laskowe na płytkiej patelni do pieczenia w piekarniku na złoty kolor, o 10 protokół. (Pozostawić piekarnik włączony.) Lekko ostudzić, następnie zetrzeć luźne skórki w ręczniku kuchennym, podczas gdy orzechy są jeszcze ciepłe. Kiedy orzechy są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, bardzo drobno posiekać.
W misce wymieszać mąkę, tymianek, pieprz i sól. Beat razem masło i ser w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż dobrze połączone.
Dodać mieszankę mąki i wymieszać z małą prędkością, aż powstanie miękkie ciasto. Zbierz ciasto w kulkę, a następnie podziel ciasto na pół i owinąć każdą połowę folią. Spłaszczyć każdą połowę (w folii) i uformować każdą połowę w 4-calowy dysk. Schłodzić do jędrności, około 6 godzin. Doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej (zajmie to 15 do 20 minut) przed rozwałkowaniem.
Wyjmij i wyrzuć folię z 1 połowy ciasta, zachowując drugą połowę owiniętą i schłodzoną. Rozpakowane ciasto umieść na środku 1 arkusza pergaminu z mąką. Ciasto pyłu z mąką i przykryć innym arkuszem pergaminu, a następnie rozwałkować ciasto na 9-calowy Okrągły (około 1/8 cala grubości). Ostrożnie odklej górny arkusz pergaminu i odstaw na bok. (Jeśli ciasto jest zbyt lepkie, aby usunąć pergamin czysty, schłodzić do jędrności, 10 do 20 minut.) Powtórz procedurę z pozostałą połową ciasta.
Posypać orzechy laskowe i oliwki równomiernie na rund ciasta, a następnie przestawić górne arkusze pergaminu na ciasto i nacisnąć delikatnie, aby pomóc orzechy i oliwki przylegają.
Usunąć i wyrzucić górne arkusze pergaminu i pokroić każdą rundę na 16 klinów. Zaczynając od najkrótszej strony 1 klina, rozwałkuj ciasto tak ciasno, jak to możliwe w kierunku spiczastego końca i przełóż na dużą blachę do pieczenia. Powtórz procedurę z pozostałymi klinami ciasta. (Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, aby zwinąć, schłodzić do jędrności.)
Piec na złoty kolor, 20 do 25 minut. Ostudzić na blasze do pieczenia na stojaku.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Ciasto (w krążkach, nie rozwałkowane) można schłodzić do 1 dnia lub zamrozić do 1 miesiąca.* Rugelach najlepiej spożywać w dniu, w którym są wykonane, ale można je wykonać 1 dzień wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej. Podgrzać w nagrzanym piekarniku 163° 10 do 12 minut.