Rozmaryn Focaccia z oliwkami

Rozmaryn Focaccia z oliwkami
Przepis rozmaryn focaccia z oliwkami może zaspokoić śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten wegański przepis służy 17 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz drożdże, grubą sól morską, liście rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, Focaccia z czosnkiem i oliwkami, oraz Chleb Focaccia z pieczonym czosnkiem i oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przebić ziemniaki kilka razy widelcem. Kuchenka mikrofalowa na wysokim do miękkości, obracając raz, o 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
2
Przeciąć na pół. Miarka miąższu do małej miseczki; mash dobrze. Środek 2/3 szklanki (zapakowane) puree ziemniaczane; chłodny (rezerwa dodatkowych ziemniaków do innego użytku).
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Połącz 2 1/2 szklanki mąki, połowę rozmarynu i 1 łyżeczkę soli w procesorze; mieszaj, aż rozmaryn zostanie posiekany, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
4
Dodaj ziemniaki; zmiksuj, używając około 25 włączników / wyłączników.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
5
Połącz 1 szklankę ciepłej wody i cukru w szklance 2-szklanki miarki; posypać drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
6
Odstawić do spienienia, o 5 minut. Wymieszać 3 łyżki oleju do mieszanki drożdży. Po uruchomieniu procesora wlać mieszaninę drożdży do mieszaniny mąki. Proces do gładkiej, około 1 minuty. Zeskrobać ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż ciasto poczuje się jedwabiste, posypując większą ilością mąki w razie potrzeby, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Umieść ciasto w dużej naoliwionej misce; obróć do płaszcza. Przykryć ręcznikiem; odstawić w ciepłym obszarze, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Szczotka duża blacha do pieczenia z olejem. Dziurkować ciasto; ugniatać 30 sekund na lekko posypanej mąką powierzchni. Rozciągnąć lub poklepać ciasto do 12-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Przenieść okrągłe do przygotowanej blachy do pieczenia. Naciśnij ciasto na całym opuszkami palców, aby Wgłębić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Pędzel z 1 łyżką oleju. Nacisnąć połówki oliwek, pokroić bok w dół, do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
OliwkiOliwki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
12
Posypać solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
13
Niech wzrosnąć, aż tylko puffy, o 20 minut.
14
Piec na złoty kolor, około 18 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje17
Ocena Zdrowia3
Magazyn