Rozgrywający Calzones
Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 9g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 78 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sera mozzarella, pepperoni, oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 13%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Gorące, Gorące, Gorące Calzones, Calzones, oraz Szynka Calzones podobnych receptur.
Instrukcje
Dla każdego calzone naciśnij dwie rolki obiadowe razem. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto na 6-calowe. x 3-1 / 2 po. Owalny.
Rozprowadzić 1/4 szklanki sosu do 1/2 cala. krawędzi. Na wierzch 1/4 szklanki sera, 1 łyżka zielonej papryki, 1 do 2 łyżeczek oliwki w razie potrzeby i 4 plasterki pepperoni. Naciśnij jeszcze dwie rolki razem i zwinąć w nieco większy owal.
Umieść nad wypełnieniem; mocno naciśnij krawędzie, aby uszczelnić.
Przetnij kolejną rolkę na pół i rozwałkuj do 1/8 cala. grubość.
Wyciąć 3-in. x 1/4-in. rozbierz się.
Umieść wzdłuż centrum calzone. Aby utworzyć koronki, Wytnij cztery 1-in. x 1/8-in. paski; umieść w poprzek środkowego paska.
Wyciąć dwa 4-in. x 1/4-in. kawałki ciasta.
Umieść po jednym na każdym końcu calzone, zakrzywiając się, tworząc kształt półksiężyca.
Przełożyć na natłuszczoną blachę do pieczenia. Lekko szczotkuj blaty olejem. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 16-17 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Przed podaniem pokrój calzone na pół.