Ropa Vieja (Kubański Gulasz Mięsny)
Ropa Vieja (kubański gulasz mięsny) wymaga z grubsza 3 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 589 kalorii. Na 4,66 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz goyan adobo, Goya mielony pieprz, Goya czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni środkowoamerykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest dobre. Spróbuj Ropa Vieja-Kubański Gulasz Mięsny, Gulasz Z Mięsa Kubańskiego (Ropa Vieja), oraz Kubański Gulasz Ropa Vieja dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku o ciężkim dnie na średnim ogniu. Mięso doprawić Adobo.
Dodaj stek do garnka i gotować partiami, rzut raz, aż dobrze rumiane, o 10 protokół.
Przełożyć mięso na talerz. Niższe ciepło do średniego. Wymieszać z cebulą i papryką. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, o 10 protokół.
Dodać sofrito i czosnek do garnka; gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Wymieszać 3 szklanki wody, sos pomidorowy, Sazon, bulion wołowy i pieprz. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Wołowina do garnka. Niższe ciepło do średnio niskie i gotować na wolnym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, o 45 protokół. Wymieszać z oliwkami i kaparami. Przykryć garnek; gotować na wolnym ogniu, aż mięso łatwo rozpadnie się widelcem, 1-1 1/2 godziny, dodając więcej wody w 1/4 miarki filiżanki, jeśli garnek wyschnie.
Przenieść mięso na powierzchnię roboczą; mięso rozdrobnić dwoma widelcami. Doprowadzić pozostały sos do wrzenia.
Mięso i kolendrę wymieszać w sosie.