Ropa Vieja (Kubański Gulasz Mięsny)

Ropa Vieja (Kubański Gulasz Mięsny)
Ropa Vieja (kubański gulasz mięsny) wymaga z grubsza 3 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 589 kalorii. Na 4,66 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz goyan adobo, Goya mielony pieprz, Goya czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni środkowoamerykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest dobre. Spróbuj Ropa Vieja-Kubański Gulasz Mięsny, Gulasz Z Mięsa Kubańskiego (Ropa Vieja), oraz Kubański Gulasz Ropa Vieja dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym garnku o ciężkim dnie na średnim ogniu. Mięso doprawić Adobo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj stek do garnka i gotować partiami, rzut raz, aż dobrze rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Przełożyć mięso na talerz. Niższe ciepło do średniego. Wymieszać z cebulą i papryką. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Dodać sofrito i czosnek do garnka; gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Wymieszać 3 szklanki wody, sos pomidorowy, Sazon, bulion wołowy i pieprz. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Wołowina do garnka. Niższe ciepło do średnio niskie i gotować na wolnym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, o 45 protokół. Wymieszać z oliwkami i kaparami. Przykryć garnek; gotować na wolnym ogniu, aż mięso łatwo rozpadnie się widelcem, 1-1 1/2 godziny, dodając więcej wody w 1/4 miarki filiżanki, jeśli garnek wyschnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
500 Gramów Premium Mięsa Wołowego500 Gramów Premium Mięsa Wołowego
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Sazon CompletaSazon Completa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Przenieść mięso na powierzchnię roboczą; mięso rozdrobnić dwoma widelcami. Doprowadzić pozostały sos do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
7
Mięso i kolendrę wymieszać w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
8
Podawać z białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały

Polecane wino: Gewurztraminer, Pinot Gris, Riesling

Karaiby w menu? Spróbuj sparować z Gewurztraminer, Pinot Gris i Riesling. Będziesz chciał zdecydować się na wina z odrobiną słodyczy, gdy mamy do czynienia z pikantnymi daniami karaibskimi. Serwuj te wina schłodzone, aby były jeszcze bardziej orzeźwiające. Chateau Bianca Gewurztraminer z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Chateau Bianca Gewurztraminer
Chateau Bianca Gewurztraminer
Niezwykle aromatyczny z nutą liczi, egzotycznych przypraw i odrobiną płatków róży. Miękkie, ale pikantne nuty na podniebieniu z odrobiną ostrej kwasowości na finiszu. Świetnie z Thanksgiving affair!
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia45
Magazyn