Rolada Czekoladowa
Przepis Rolada czekoladowa może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 60 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka żółtek jaj, zmielony cynamon, cukier puder i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Rolada Czekoladowa, Rolada Suflet Czekoladowy, oraz Rolada Miętowo-Czekoladowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko płaszcz 15 x 10inch galaretki roll patelni z sprayem do gotowania; dno linii z pergaminem. Papier pokryć sprayem do gotowania; odkurzyć bułką tartą. Odstawić.
Do średniej miski przesiać kakao, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Odstawić.
Żółtka umieścić w średniej misce do mieszania; ubić mikserem z dużą prędkością 2 minuty. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki granulowanego cukru i wanilii, ubijając aż będzie gęsta i blada (około 2 minut). Używając czystych, suchych ubijaczy, ubijaj białka w średniej misce z dużą prędkością, aż staną się spienione. Stopniowo dodawać pozostały 1/2 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty.
Delikatnie wymieszać jedną trzecią mieszaniny białek jaj w mieszaninę żółtkową; delikatnie złożyć jedną trzecią mieszaniny kakao. Powtórz procedurę dwa razy.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni, rozprowadzając równomiernie.
Piec w temperaturze 375 przez 13 minut lub aż ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku. Ciasto poluzować z boków patelni i obrócić na ręcznik do naczyń posypany 2 łyżkami cukru pudru. Ostrożnie odkleić pergamin i ostudzić przez 1 minutę. Zaczynając od wąskiego końca, zwiń ciasto i ręcznik razem.
Miejsce, szew stronie w dół, na stojaku z drutu, i ostudzić.
Rozwiń ciasto ostrożnie i usuń ręcznik.
Połącz 2 szklanki ubitej polewy, 1/4 łyżeczki zmielonego cynamonu, zmielonego imbiru i zmielonych goździków w misce, dobrze mieszając.
Rozłóż ubitą mieszaninę polewającą równomiernie na cieście, pozostawiając 1/2-calową granicę wokół zewnętrznych krawędzi. Reroll ciasto, i umieścić szew stronie w dół na talerzu. Przykryć i schłodzić przez 1 godzinę. Ciasto wymieszać z pozostałą 1 łyżką cukru pudru.