Risotto z włoską kiełbasą, karmelizowaną cebulą i gorzką zielenią

Risotto z włoską kiełbasą, karmelizowaną cebulą i gorzką zielenią
Przepis Risotto z włoską kiełbasą, karmelizowaną cebulą i gorzką zielenią może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,27 zł za porcję. To danie główne ma 369 kalorii, 15g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cukier, ser Pecorino romano, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron Z Karmelizowaną Cebulą I Gorzką Zielenią, Kolacja: włoska kiełbasa z karmelizowaną cebulą, musztardą i Giardinerią, oraz Risotto z gorzką zielenią i kozim serem Gouda.

Instrukcje

1
Doprowadzić bulion i 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Oliwę z oliwek rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj posiekaną cebulę i cukier na patelnię; smażyć 7 minut lub aż cebula będzie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieścić mieszankę cebuli w małej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Usuwanie osłonek z kiełbasy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
6
Dodaj kiełbasę na patelni; smażyć 4 protokół lub aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać posiekane szalotki; podsmażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
8
Dodaj ryż Arborio; smażyć 30 sekund. Wymieszać z białym winem; gotować 45 sekund lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając. Wymieszać w 1 szklance gorącego bulionu; gotować 2 minuty lub aż ciecz zostanie prawie wchłonięta, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż ArborrioRyż Arborrio
Wino BiałeWino Białe
BulionBulion
9
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
10
Wyjąć z ognia; wymieszać zarezerwowaną cebulę, rukolę i pozostałe składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
CebulaCebula
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn