Risotto z kiełbasą i szpinakiem
Risotto z kiełbasą i szpinakiem wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na $2.7 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 457 kalorii, 19g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Jeśli masz ryż arborio, oliwę z oliwek, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Spróbuj Risotto z kiełbasą i szpinakiem, Risotto kiełbasowe ze szpinakiem i pomidorami, oraz Risotto Z Pomidorami I Kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś bulion i 2 szklanki wody do gotowania na wolnym ogniu w średnim rondlu. Włącz ciepło na niskie, aby utrzymać ciepło.
Rozgrzać oliwę w ciężkim garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zmięknie, o 3 protokół.
Dodaj kiełbasę i gotuj, często mieszając i rozbijając na małe kawałki, aż straci różowy kolor, około 5 minut.
Dodać ryż i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać wino i gotować, aż alkohol odparuje, o 2 protokół.
Dodać około 2 szklanki ciepłej mieszaniny bulionu i gotować na wolnym ogniu, mieszając często, aż ryż wchłonie płyn. Nadal dodawać płyn, około 2 szklanki na raz, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie kremowy i miękki, około 20 minut (nie można używać całego płynu).
Dodać szpinak i mieszać, aż zwiędnie, o 2 protokół.
Zdjąć garnek z ognia, wymieszać z serem i masłem i doprawić solą.