Risotto z grzybami i tymiankiem
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz śródziemnomorskiego jedzenia. Spróbuj zrobić risotto z grzybami i tymiankiem w domu. Ten przepis służy 4. Ta przystawka ma 316 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, parmezan, ryż risotto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 417 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 97%. Spróbuj Risotto grzybowe z cytryną i tymiankiem, Risotto Z Czerwonym Winem, Grzybami I Tymiankiem, oraz Grzybowo-Tymiankowe Risotto Z Udami Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średniej patelni, smażyć grzyby przez 2-3 min, następnie wymieszać z komosą ryżową. Utrzymując wywar warzywny w osobnej patelni na małym ogniu, dodaj chochlę wywaru i mieszaj do wchłonięcia. Wymieszać w ryżu i powtórzyć ponownie z bulionu, aż cały bulion został zużyty i ryż i quinoa są miękkie i gotowane.
Wymieszaj liście tymianku, a następnie podziel na cztery talerze lub miski.
Podawać z tartym parmezanem i liśćmi rukoli.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Risotto w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.