Risotto z gorzką zielenią
Przepis Risotto z gorzką zielenią jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 381 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wino, ser chèvre, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Risotto z gorzką zielenią i kozim serem Gouda, Risotto z włoską kiełbasą, karmelizowaną cebulą i gorzką zielenią, oraz Sałatka Gorzka Z Kumkwatem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni, doprowadzić 3 quarts wody do wrzenia na dużym ogniu. Zanurz brokuły rabe w wodzie i gotować, aż jasnozielony, o 2 protokół.
Odcedzić i zanurzyć w zimnej wodzie. Gdy ostygnie, odcedzić i grubo posiekać.
W tej samej patelni na średnim ogniu, połączyć olej i cebulę. Mieszać często przez 3 minuty.
Dodać czosnek i mieszać często, aż cebula kuleje, o 2 protokół.
Dodać ryż, wymieszać, a następnie dodać wino. Mieszaj, aż wino odparuje, około 1 minuty.
Dodać 4 szklanki bulionu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając. Zmniejszyć ogień do gotowania na wolnym ogniu i często mieszać, aż ryż jest tender do gryzienia, o 15 protokół.
Wymieszać z brokułami i, na kremowe risotto, trochę więcej bulionu. Mieszać często, aż brokuły są ciepłe, 2 do 3 minut.
Ser wymieszać z risotto, a następnie łyżką do szerokich misek.