Risotto Z Dyni
Przepis Risotto z dyni można zrobić w około 40 minut. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 220 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Za 94 centów za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 6. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką dynię libby ' s®, cebulę, mielony pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. 282 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Z łyżką wynik 54%, to danie jest solidne. Risotto Z Kaczką I Dynią Z Pikantnymi Pestkami Dyni, Risotto z dyni, oraz Risotto z dyni są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz wodę, wino i bulion w dużej miarce; odstawić.
Rozgrzej olej na dużej, nieprzywierającej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; gotuj, mieszając od czasu do czasu, przez 4 minuty lub do miękkości cebuli. Dodaj ryż; gotuj, często mieszając, przez 2 minuty. Dodaj dynię i tymianek.
Wymieszaj 1 szklankę bulionu. Zmniejsz ogień do średniego; kontynuuj dodawanie mieszanki bulionowej po 1 szklance na raz, umożliwiając wchłonięcie każdego dodatku przed dodaniem większej ilości bulionu. Ryż powinien być delikatny, ale jędrny do ugryzienia, a mieszanka powinna być kremowa. Powinno to zająć od 20 do 25 minut. Dodaj ser i masło, aż się rozpuści. Dopraw pieprzem.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje najlepsze typy na Risotto. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Capraia Chianti Classico Riserva z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Tenuta di Capraia Chianti Classico Riserva
Tenuta Di Capraia Riserva to Głębokie rubinowe czerwone wino. Jego złożony i wyrafinowany aromat przypomina owoce na pierwszym kroku, stopniowo otwierając się i wyświetlając przyprawy i lukrecję. Na podniebieniu jest mięsisty, harmonijny i pełny, z długą trwałością.