Risotto San Martino

Risotto San Martino
Risotto San Martino może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka cebuli, kurczaka i bulionu wołowego, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Risotto z krewetkami i przegrzebkami-Risotto aux langustines, Cresson et Coquille St Jacques, Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp), oraz Risotto bezglutenowe: risotto szafranowe z winem lub bez.

Instrukcje

1
Bulion w garnku powinien gotować się na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
W dużym garnku powoli dusić cebulę i czosnek na maśle, gdy cebula zaczyna się zmieniać złoty kolor, zdjąć z ognia i wyjąć czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodać posiekaną prosciutto i borowiki i bardzo dobrze wymieszać z cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Ponownie podgrzać garnek, dodać ryż i bardzo dobrze wymieszać z cebulą, prosciutto i borowikami. Nazywa się to opiekaniem ryżu, ponieważ bulion nie został dodany.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Po minucie dodać bulion pełną chochlę na raz, aby ryż mógł go wchłonąć. Aby risotto było kremowe, musisz je dużo wymieszać, dodając bulion, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
6
Gdy risotto jest prawie gotowe, dodać szafran i mieszać, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
7
Dodać garść Parmigiano i dobrze wymieszać. Risotto powinno być na tyle miękkie, aby rozłożyć i przykryć cały talerz po podaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
* Risotto z Volpi luganega (świeża sezonowa kiełbasa) powstaje przez zastąpienie Luganega Volpi prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
9
Luganega to bardzo łagodna chuda kiełbasa nadziewana w osłonkach Owczych. Osłonki należy usunąć, kiełbasę rozbić na małe kawałki i dodać do cebuli i grzybów borowikowych, na początku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn