Risotto San Martino
Risotto San Martino może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka cebuli, kurczaka i bulionu wołowego, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Risotto z krewetkami i przegrzebkami-Risotto aux langustines, Cresson et Coquille St Jacques, Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp), oraz Risotto bezglutenowe: risotto szafranowe z winem lub bez.
Instrukcje
Bulion w garnku powinien gotować się na wolnym ogniu.
W dużym garnku powoli dusić cebulę i czosnek na maśle, gdy cebula zaczyna się zmieniać złoty kolor, zdjąć z ognia i wyjąć czosnek.
Dodać posiekaną prosciutto i borowiki i bardzo dobrze wymieszać z cebulą.
Ponownie podgrzać garnek, dodać ryż i bardzo dobrze wymieszać z cebulą, prosciutto i borowikami. Nazywa się to opiekaniem ryżu, ponieważ bulion nie został dodany.
Po minucie dodać bulion pełną chochlę na raz, aby ryż mógł go wchłonąć. Aby risotto było kremowe, musisz je dużo wymieszać, dodając bulion, w razie potrzeby.
Gdy risotto jest prawie gotowe, dodać szafran i mieszać, aż dobrze wymieszane.
Dodać garść Parmigiano i dobrze wymieszać. Risotto powinno być na tyle miękkie, aby rozłożyć i przykryć cały talerz po podaniu.
* Risotto z Volpi luganega (świeża sezonowa kiełbasa) powstaje przez zastąpienie Luganega Volpi prosciutto.
Luganega to bardzo łagodna chuda kiełbasa nadziewana w osłonkach Owczych. Osłonki należy usunąć, kiełbasę rozbić na małe kawałki i dodać do cebuli i grzybów borowikowych, na początku.