Resztki świąteczne: szynka, fasola i gulasz z jarmużu

Resztki świąteczne: szynka, fasola i gulasz z jarmużu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj resztek świątecznych: szynki, fasoli i gulaszu z jarmużu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 30g białka, oraz 28g tłuszczu. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka liści laurowych, zebrane liście jarmużu, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Turcja Holiday Hash {idealne resztki wakacji }, Gulasz z fasoli, jarmużu i jajek, oraz Gulasz z kapusty i białej fasoli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz fasolę, szynkę, czas lub wodę, cebulę, czosnek i liście laurowe w dużym holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Dodać 1 łyżeczkę soli i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż fasola są całkowicie miękkie, o 45 protokół, dodając wodę w razie potrzeby, aby utrzymać fasoli pokryte przez cały czas.. usunąć szynkę i odstawić na bok. Odrzuć cebulę, czosnek i liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
3
Gdy szynka będzie wystarczająco chłodna, mięso rozdrobnić palcami na małe kawałki i wrócić do garnka z fasolą. Odrzuć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Dodać jarmuż do fasoli. Doprowadzić do energicznego gotowania na wolnym ogniu i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż niektóre fasolki zostaną całkowicie rozbite, ciecz jest zredukowana do gęstej konsystencji gulaszu, a jarmuż jest całkowicie delikatny, o 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
JarmużJarmuż
GulaszGulasz
5
Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem i podawać natychmiast w płytkich miseczkach, skropić dużą ilością oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i posypać octem po sherry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ocet SherryOcet Sherry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Podawać z chrupiącym chlebem tostowanym z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn