Remake wskazówki dla certo Freezer Jam lub Jelly
Remake Wskazówki dotyczące certo Freezer Jam lub Jelly może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 15 i kosztuje 23 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 73 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny i 15 minut. Ten przepis z Kraftrecipes.com ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką pektynę certo, dżem, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 7%. Spróbuj 30 minut do domowej roboty konfitury certo truskawkowo-Rabarbarowej, MCP® Grape Freezer Jelly, oraz 30 minut do domowej roboty.JELL ® Apple Freezer Jelly dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj pojemniki: wypłucz czyste plastikowe pojemniki i pokrywki wrzącą wodą; dokładnie osusz.
Przygotuj partię próbną: Zmierz dżem lub galaretkę w małej misce.
Dodać cukier i sok z cytryny; wymieszać 3 min. lub do całkowitego rozpuszczenia cukru.
Dodać pektynę; wymieszać dodatkowe 3 min. Natychmiast wlać do jednego z przygotowanych pojemników. Przykryj i odstaw do 24 godzin przed sprawdzeniem, aby sprawdzić, czy jest ustawiony. Tymczasem przechowywać otwarty woreczek pektyny w lodówce.
Przygotowanie pozostałej partii: jeśli próbna partia ustąpi, przygotować pozostały dżem lub galaretkę, przerabiając nie więcej niż 8 filiżanek dżemu lub galaretki jednocześnie i używając tych samych wskazówek, jak w przypadku próbnej partii z wyżej wymienionymi miarami cukru, soku z cytryny i pektyny dla każdej 1 filiżanki dżemu lub galaretki.
Wlać do przygotowanych pojemników. Resztki pektyny należy wyrzucić do otwartego woreczka.