Quiche Lorraine

Quiche Lorraine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Quiche Lorraine. Jedna porcja zawiera 965 kalorii, 30g białka, oraz 77 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.71 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz mieloną gałkę muszkatołową, jajka, ciężką śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Quiche Lorraine, Quiche Lorraine, oraz Quiche Lorraine.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik to425.Dopasuj piecrust do 9-calowej płyty pie; złóż krawędzie pod i zaciskaj. Nakłuć dno i boki skorupy widelcem; piec 6 do 8 minut lub aż lekko rumiane. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Schłodzić piecrust na stojaku drucianym z przygotowanym nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
3
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, często mieszając, 7 do 8 minut lub aż chrupiące; odcedzić na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
4
Posypać boczek na dnie skorupy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
BoczekBoczek
5
Posyp zieloną cebulę na boczek; posyp połowę szwajcarskiego sera na cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Ser SzwajcarskiSer Szwajcarski
CebulaCebula
BoczekBoczek
6
Ubij razem ubite jajka i następne 5składników. Ostrożnie mieszanka jajek z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Pozostały ser posypać mieszanką jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
JajkoJajko
8
Piec w 350 przez 35 do 40 minut lub do lekko rumiane i ustawić w środku. Schłodzić 15 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski można połączyć z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Mouton Cadet Bordeaux Rouge z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Gęsta czerwień z wyraźnym fioletowym odcieniem. Nos jest wyrazisty i złożony, bogaty w świeże i dojrzałe aromaty owocowe, zwłaszcza wiśni czerwonej i wiśni morello, z odrobiną przypraw. Atak na owoce jest bogaty i elastyczny, środkowe podniebienie pełne i owocowe na jedwabistych taninach. Pokazując atrakcyjną długość na podniebieniu, ma świeże i pikantne wykończenie, które wyraża typowy charakter merlota i bardzo wysoką jakość vintage.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn