Quiche Lorraine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Quiche Lorraine. Jedna porcja zawiera 965 kalorii, 30g białka, oraz 77 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.71 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz mieloną gałkę muszkatołową, jajka, ciężką śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Quiche Lorraine, Quiche Lorraine, oraz Quiche Lorraine.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik to425.Dopasuj piecrust do 9-calowej płyty pie; złóż krawędzie pod i zaciskaj. Nakłuć dno i boki skorupy widelcem; piec 6 do 8 minut lub aż lekko rumiane. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Schłodzić piecrust na stojaku drucianym z przygotowanym nadzieniem.
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, często mieszając, 7 do 8 minut lub aż chrupiące; odcedzić na ręcznikach papierowych.
Posypać boczek na dnie skorupy ciasta.
Posyp zieloną cebulę na boczek; posyp połowę szwajcarskiego sera na cebulę.
Ubij razem ubite jajka i następne 5składników. Ostrożnie mieszanka jajek z serem.
Pozostały ser posypać mieszanką jajeczną.
Piec w 350 przez 35 do 40 minut lub do lekko rumiane i ustawić w środku. Schłodzić 15 minut przed podaniem.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski można połączyć z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Mouton Cadet Bordeaux Rouge z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Gęsta czerwień z wyraźnym fioletowym odcieniem. Nos jest wyrazisty i złożony, bogaty w świeże i dojrzałe aromaty owocowe, zwłaszcza wiśni czerwonej i wiśni morello, z odrobiną przypraw. Atak na owoce jest bogaty i elastyczny, środkowe podniebienie pełne i owocowe na jedwabistych taninach. Pokazując atrakcyjną długość na podniebieniu, ma świeże i pikantne wykończenie, które wyraża typowy charakter merlota i bardzo wysoką jakość vintage.