Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj północnoafrykańskiej zupy z ciecierzycy i jarmużu. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 184 kalorie, 9g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz Hojny szafran, jarmuż, laskę cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Północnoafrykańska Zupa Z Ciecierzycy, Północnoafrykańska Zupa Rybna, oraz Zupa Północnoafrykańska (Wegetariańska) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dodać cebulę i marchewkę i gotować na średnim ogniu, aż cebula zacznie brązowieć (o 5 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii
2
Dodać czosnek i gotować przez 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
3
Dodać przyprawy, w tym liście laurowe i laskę cynamonu, i gotować, mieszając, przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
4
Dodać ciecierzycę i wymieszać, aby pokryć je przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
5
Wlać 8 filiżanek bulionu warzywnego, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do duszenia na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
6
Dodać posiekaną jarmuż i wymieszać. W razie potrzeby dodać wodę do pokrycia jarmuż i gotować, aż będzie miękka, o 10-25 minut, w zależności od tego, jak gotowane lubisz jarmuż. Często sprawdzaj, czy staje się suchy i w razie potrzeby dodaj wodę.
Pinotage, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. The Radley & Finch The Profs Pinotage z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.