Pyszne ciasto czekoladowe z białym lukrem

Pyszne ciasto czekoladowe z białym lukrem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj pysznego ciasta czekoladowego z białym lukrem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 531 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 68 centów za porcję. 59 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, mąkę ryżową, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to The Whiteout Cake: białe ciasto warstwowe z lukrem z białej czekolady, Ciasto z białej czekolady z lukrem z białej czekolady, oraz Espresso-ciasto czekoladowe z białą czekoladą-lukier Mascarpone.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 2 (8-calowy) Okrągłe patelnie ciasto z gotowania sprayu( bez mąki); posypać 1 łyżka mąki sorgo.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Mąka SorgoMąka Sorgo
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
W średniej misce wymieszać 1/2 szklanki mąki sorgo, Pozostałe mąki, kakao, gumę ksantanową, gumę guar, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i 1/2 łyżeczki soli z trzepaczką; odstawić. W dużej misce, ubić olej, kawa, jajka, cukier granulowany, ocet i 2 łyżeczki wanilii z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości, aż spieniony. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki, ubijając na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane. Dziel ciasto równomiernie między patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Guma GuarGuma Guar
Mąka SorgoMąka Sorgo
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Piec 40 do 42 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić w patelniach na stojakach chłodzących 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Wyjąć ciasta z patelni do regałów chłodzących; całkowicie schłodzić, około 30 minut.
5
W średniej misce, beat ghee, wanilia i 1/8 łyżeczki soli z mikserem elektrycznym na średniej prędkości. Stopniowo dodawać cukier puder i mleko, ubijając aż zgęstnieje. Beat 4 minuty dłużej lub aż lukier jest puszysty. Na talerzu do serwowania umieścić 1 warstwę ciasta; rozprowadzić lukrem. Wierzch drugą warstwą ciasta; rozłóż lukier na wierzchu i boku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
GheeGhee
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka

Składniki

21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków11 funt cukinii,proszek do pieczenia bezglutenowyproszek do pieczenia bezglutenowy11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej słonecznikowy lub rzepakowyolej słonecznikowy lub rzepakowy2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkistopiony ghee lub olej słonecznikowy lub rzepakowystopiony ghee lub olej słonecznikowy lub rzepakowy2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikawa parzona (temperatura pokojowa)kawa parzona (temperatura pokojowa)3jajajaja596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka garbanzo i favamąka garbanzo i fava3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania11 funt cukinii,guma guarguma guar2(zima)mleko migdałowe, sojowe lub zwykłe mlekomleko migdałowe, sojowe lub zwykłe mleko1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka ze skrobi ziemniaczanejmąka ze skrobi ziemniaczanej9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier puder bezglutenowycukier puder bezglutenowy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka z białego ryżumąka z białego ryżu01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisłodka biała mąka sorgosłodka biała mąka sorgo1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)słodka biała mąka sorgosłodka biała mąka sorgo1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka z tapiokimąka z tapioki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone kakao do pieczenianiesłodzone kakao do pieczenia21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.czysta waniliaczysta wanilia11 funt cukinii,guma ksantanowaguma ksantanowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn