Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj pysznego ciasta czekoladowego z białym lukrem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 531 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 68 centów za porcję. 59 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, mąkę ryżową, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to The Whiteout Cake: białe ciasto warstwowe z lukrem z białej czekolady, Ciasto z białej czekolady z lukrem z białej czekolady, oraz Espresso-ciasto czekoladowe z białą czekoladą-lukier Mascarpone.
Instrukcje
1
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 2 (8-calowy) Okrągłe patelnie ciasto z gotowania sprayu( bez mąki); posypać 1 łyżka mąki sorgo.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Mąka Sorgo
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
W średniej misce wymieszać 1/2 szklanki mąki sorgo, Pozostałe mąki, kakao, gumę ksantanową, gumę guar, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i 1/2 łyżeczki soli z trzepaczką; odstawić. W dużej misce, ubić olej, kawa, jajka, cukier granulowany, ocet i 2 łyżeczki wanilii z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości, aż spieniony. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki, ubijając na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane. Dziel ciasto równomiernie między patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Guma Guar
Mąka Sorgo
Miód Cytrusowy
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Piec 40 do 42 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić w patelniach na stojakach chłodzących 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat Masła
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Wyjąć ciasta z patelni do regałów chłodzących; całkowicie schłodzić, około 30 minut.
5
W średniej misce, beat ghee, wanilia i 1/8 łyżeczki soli z mikserem elektrycznym na średniej prędkości. Stopniowo dodawać cukier puder i mleko, ubijając aż zgęstnieje. Beat 4 minuty dłużej lub aż lukier jest puszysty. Na talerzu do serwowania umieścić 1 warstwę ciasta; rozprowadzić lukrem. Wierzch drugą warstwą ciasta; rozłóż lukier na wierzchu i boku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
1 Rożek Cukru Lodowego
Miód Cytrusowy
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Ghee
Dodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka