Puree Ziemniaczane Jabłkowe Adamsa
Puree Ziemniaczane z Jabłkami Adamsa może być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka, 15 g tłuszczu i łącznie 392 kalorie. Za 1,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup pół na pół, ząbki czosnku, świeżo mielony pieprz i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Będzie hitem na Twoim przyjęciu z okazji Święta Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Szarlotka z hrabstwa Adams, puree ziemniaczane z jabłkami i całodniowa pieczeń wieprzowa, pikantny chutney jabłkowy, puree z cytrusowych słodkich ziemniaków, smażony boćwina są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Włóż ziemniaki do dużego garnka i zalej zimną wodą na głębokość 1 cala. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu, dodać sól do smaku i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, około 20 minut.
W międzyczasie uformuj łódkę z folii aluminiowej i dodaj ząbki czosnku. Dopraw solą i pieprzem do smaku, skrop oliwą. Uszczelnij folię i piecz, aż czosnek będzie ładnie skarmelizowany, około 30 minut.
Podgrzej pół na pół w małym rondlu na małym ogniu, aż będzie gorące.
Odcedź ziemniaki i włóż je z powrotem do garnka. Ciepło z garnka będzie nadal powodować wysuszanie ziemniaków.
Dodać pół na pół, masło, prażony czosnek i zmiksować. Dodać jabłka i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć do miski i podawać.