Ten przepis wegetariański serwuje 32 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 10g tłuszczu, oraz w sumie 173 kalorie. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soku z cytryny, jajek, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 15%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Lody Dyniowe Bez Kości, Zdrowe Lody Dyniowe (Wegańskie I Bezglutenowe), oraz Desery Z Dyni: Puffy Z Kremem Z Dyni podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym rondlu rozgrzać śmietanę i 1/2 szklanki mleka do 175; wymieszać z cukrem do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Cukier
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Niewielką ilość gorącej mieszanki ubić na żółtka. Wróć wszystko na patelnię, ubijając stale. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż mieszanina osiągnie co najmniej 160 i pokryje tył metalowej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
3
Zdjąć z ognia. Szybko schłodzić, umieszczając patelnię w misce z lodowatą wodą; mieszać przez 2 minuty. Wymieszać z dynią, wanilią, cynamonem, gałką muszkatołową i pozostałym mlekiem. Naciśnij woskowany papier na powierzchnię kremu. Przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub na noc.
Napełnij cylinder zamrażarki lodów dwie trzecie pełne; zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta. Gdy lody są zamrożone, przenieść do pojemnika zamrażarki; zamrozić na co najmniej 2 godziny przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
5
Tymczasem w ciężkim rondlu na średnim ogniu gotuj cukier do stopienia, około 20 minut. Nie mieszać. Zmniejszyć ciepło do niskiego; gotować przez 5 minut lub do momentu, aż syrop będzie złotobrązowy, mieszając od czasu do czasu. Szybko wlać na niepasaną blachę do pieczenia; ostudzić i grubo zmiażdżyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Patelnia Z Sosem
6
W małej misce połączyć mąkę, cynamon, imbir i gałkę muszkatołową; odstawić. W dużym rondlu zagotować wodę, masło i sól.
Dodaj mieszaninę mąki naraz i mieszaj, aż powstanie gładka kulka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
8
Zdjąć z ognia; odstawić na 5 minut.
9
Dodaj jajka, po jednym na raz, bijąc dobrze po każdym dodaniu. Kontynuuj bicie, aż mieszanina będzie gładka i błyszcząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
10
Drop by rounded tablespoonfuls 3 in. rozłożyć na posmarowane blachami do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
11
Piec w 400 przez 20-25 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Zdejmij do stojaków drucianych. Natychmiast podzielić chrupki otworzyć; zdjąć blaty i odstawić. Miękkie ciasto wyrzucić od środka. Fajne chrupki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
13
Tymczasem w dużym rondlu połącz wino, brązowy cukier, masło, miód, sok pomarańczowy, miętę, goździki, sok z cytryny, cynamon, imbir i laskę cynamonu. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę. Odcedź mieszankę wina, odrzucając goździki i laskę cynamonu. Powrót mieszanki wina do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
Sok Pomarańczowy
Brązowy Cukier
Sok Z Cytryny
Imbir
Masło
Goździki
Miód
Mięta
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
14
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka. Stopniowo mieszać do mieszanki wina. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Woda
Wino
15
Aby służyć, miarka lody do kremu chrupki; zastąpić Topy.