Puddingi Z Mango
Need a deser bezglutenowy? Puddingi z Mango mogą być świetnym przepisem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 173 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.21 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka odparowanego mleka, żelatyny, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wielkanocne puddingi, Puddingi Czarne, oraz Puddingi z rumem i rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mango obrać i zmiksować, następnie przecier w robocie kuchennym, aż będzie gładki (powinieneś mieć 2 1/3 szklanki przecier). Przebić przez sito o średniej siatce do miski, aby usunąć wszelkie włókna, skrobając dno sita gumową szpatułką (Odrzuć włókna).
Posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki wody w małej misce i odstawić 1 minutę do zmiękczenia.
Podgrzać cukier i pozostałą szklankę wody w małym rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie dodać mieszaninę żelatyny i mieszać aż do rozpuszczenia.
Dodać przecierane mango i podgrzewać, mieszając, aż mieszanina osiągnie gołe gotować.
Wyjąć z ognia, a następnie wymieszać odparowane mleko, aż dobrze się połączy. Schłodzić do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu, około 30 minut.
Podzielić na 8 (1/2 szklanki) kielichów i schłodzić, przykryte, co najmniej 8 godzin i do 24 (dla smaku rozwijać; puddingi będą miękko ustawione).