Puddingi z dyni na parze z twardym sosem z rumu Tennessee i kruchymi pestkami dyni

Puddingi z dyni na parze z twardym sosem z rumu Tennessee i kruchymi pestkami dyni
Przepis parzone puddingi z dyni z sosem Tennessee Rum twardy i kruche pestki dyni może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w około 3 godziny i 5 minut. Ten przepis służy 6. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 814 kalorii, 15g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, jajka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pestki Dyni Kruche, Pestki Dyni Kruche, oraz Pestki Dyni Cynamonowej Kruche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować puddingi, Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Posmaruj wnętrze sześciu 6-uncji żaroodpornych kubków z kremem lub ramekinów roztopionym masłem. Odwrócić kubki kremu na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, aż masło zestawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
W średniej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, gałkę muszkatołową i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek (lub w dużej misce z ręcznym mikserem), beat 8 łyżek masła i cukru trzcinowego na dużej prędkości, aż mieszanina będzie lekka i puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodać jajka po kolei, następnie żółtko i wanilię, dobrze ubijając i skrobając po stronie miski gumową szpatułką po każdym dodaniu. Ubić puree z dyni i zeskrobać misę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodać mieszaninę mąki w trzecich, na przemian z maślanką, ubijając za każdym razem tylko, aż ciasto będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
7
Użyj łyżki do lodów lub dużej łyżki, aby ostrożnie podzielić ciasto między kubki kremu, dbając o utrzymanie obręczy w czystości. Delikatnie stuknij w każdą filiżankę, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
8
W pokrywanym naczyniu do pieczenia lub holenderskim piekarniku wystarczająco dużym, aby pomieścić kubki kremu z co najmniej 1/2 cala przestrzeni między nimi, umieść złożony ręcznik kuchenny (aby utrzymać kubki stabilnie). Ułóż kubki kremu w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
9
Wlać tyle bardzo gorącej wody z kranu do naczynia do pieczenia, aby dojść do połowy boków filiżanek. Przykryj naczynie do pieczenia szczelnie pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
10
Piec, aż wykałaczka włożona do środka budyniu wyjdzie czysta, a górna sprężyny z powrotem po delikatnym naciśnięciu, 30 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Zdejmij pokrywkę i pozostaw puddingi do ostygnięcia w łaźni wodnej przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
12
W międzyczasie przygotuj twardy SOS. W średniej misce, ubij masło z mikserem elektrycznym ustawionym na dużą prędkość, aż będzie puszyste. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj cukier cukierników. Po dodaniu cukru zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż mieszanina będzie lekka i puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Złóż gałkę muszkatołową i rum gumową szpatułką; powinieneś mieć około 1/2 szklanki. Zużyć w ciągu 1 godziny lub przenieść do miski, przykryć i przechowywać w lodówce do 1 tygodnia. Przed podaniem odczekaj, aż sos osiągnie temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Puddingi można podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Jeśli podajesz bezpośrednio w kubkach z kremem, podawaj od razu lub pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu. Jeśli unmolding, służyć budynie ciepłe, jak tylko wyjdzie z wody, uruchomić cienki nóż wokół wnętrza każdego ramekin poluzować budynie, a następnie odwrócić do talerza służącego. Aby podawać w temperaturze pokojowej, umieść ramekiny na stojaku z drutu, aż puddingi ostygną, a następnie odwróć je na talerze do serwowania. Top każdej porcji z około 1 łyżka twardego sosu i duży odłamek kruche.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
15
Obficie masło oprawione blachy do pieczenia lub linii z matą silikonową do pieczenia. Na dużej patelni, gotować nasiona dyni na średnim ogniu, często mieszając, aż są lekko tosty, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
16
Przełożyć na talerz do ostygnięcia.
17
W dużym, ciężkim, głębokim rondlu połącz cukier trzcinowy, syrop kukurydziany, 1/4 szklanki wody i 2 łyżki masła. Gotować na średnim ogniu, mieszając długą drewnianą łyżką, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
18
Niech mieszanina gotować bez mieszania, aż zmieni głęboki bursztyn, 8 do 12 minut.
19
Wyjmij patelnię z ognia i ostrożnie wymieszaj sodę oczyszczoną, wanilię i sól. Mieszanina energicznie bąbelkuje i rozszerza się na patelni. Natychmiast wymieszać z pestkami dyni i wylać na przygotowaną blachę do pieczenia. Użyj żaroodpornej szpatułki, aby delikatnie, ale szybko rozprowadzić kruche na cienką, równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
20
Niech kruche ostygnie do temperatury pokojowej. Uruchom szpatułkę offsetową pod kruchą, aby ją poluzować, lub delikatnie przekręć patelnię. Rozbij kruche na kawałki. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 tygodni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Składniki

11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)85Orzechy dowolne (posiekane)3/4 szklanki cukru cukierniczego3/4 szklanki cukru cukierniczego3(zima)lekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany1Dużeodmiany grzybówodmiany grzybów2largesjajajaja213Orzechy dowolne (posiekane)1/2 szklanki mąki uniwersalnej1/2 szklanki mąki uniwersalnej11 funt cukinii,cynamon mielonycynamon mielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kolendra mielonakolendra mielona11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy198Orzechy dowolne (posiekane)kubek naturalnego cukru trzcinowegokubek naturalnego cukru trzcinowego248Orzechy dowolne (posiekane)1/4 szklanki naturalnego cukru trzcinowego1/4 szklanki naturalnego cukru trzcinowego11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.świeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa1szczyptaSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowejSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipuree z dynipuree z dyni142Orzechy dowolne (posiekane)filiżanka łuskanych pestek dynifiliżanka łuskanych pestek dyni21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Dobry rum prichardaDobry rum pricharda2(zima)masło niesolone, stopione, plus 8 łyżek (1 patyk) masła niesolonego, w temperaturze pokojowejmasło niesolone, stopione, plus 8 łyżek (1 patyk) masła niesolonego, w temperaturze pokojowej2(zima)niesolone masło, plus więcej na blachę do pieczenianiesolone masło, plus więcej na blachę do pieczenia4(zima)(1/2 patyczka) niesolone masło, w temperaturze pokojowej(1/2 patyczka) niesolone masło, w temperaturze pokojowej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jedno wino, którego można spróbować to Gunderloch Estate Riesling Dry. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Gunderloch Estate Riesling Dry
Gunderloch Estate Riesling Dry
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn