Pudding kokosowo-ryżowy z czarnym ryżem
Pudding kokosowo-ryżowy z czarnym ryżem wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 730 kalorii, 9g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.09 za porcję. 13 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz mleko kokosowe, fioletowy Cukier, ciasteczka z wróżbą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Podobne przepisy to Budyń ryżowy kokosowy czarno-biały, Pudding ryżowy kardamon z mlekiem kokosowym, oraz Tajny Składnik (Kokos): Pudding Ryżowy Z Podwójnym Kokosem.
Instrukcje
W dużym garnku wymieszać ugotowany ryż z cukrem i wszystko oprócz 1/4 szklanki mleka kokosowego. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż ryż jest bardzo miękki i mleko jest gęsty, o 30 protokół.
Podczas gdy budyń ryżowy jest gotowania, umieścić białą czekoladę w średniej szklanej misce i umieścić na małym garnku gotującej się wody do stopienia, upewniając się, aby często mieszać. Możesz również stopić czekoladę w kuchence mikrofalowej w odstępach 15 sekund, aż stopi się i będzie gładka.
Umieścić kolorowy cukier w małej misce. Połowę każdego ciastka z wróżbą zanurz w białej czekoladzie, a następnie w kolorowym cukrze i umieść na wyłożonej woskiem tacy z arkuszami. Pozostawić czekoladę w chłodnym miejscu na około 30 minut.
Aby służyć, miarka budyń ryżowy do szklanek do serwowania, skropić pozostałą część mleka kokosowego i podawać z ozdobnym ciastkiem z wróżbą.