Pstrąg Cytrynowy
Pstrąg cytrynowy jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 5,64 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 924 kalorie, 49g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jeśli masz filety pstrąg tęczowy, cytryna, cebula w proszku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Pstrąg w sosie cytrynowym, Pikantny Pstrąg Cytrynowy, oraz Pstrąg Cytrynowy Migdał dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę, pieprz cytrynowy, sól, tymianek, cayenne i połowę skórki cytrynowej.
Połącz sok z cytryny i pozostałą skórkę z cytryny w płytkim naczyniu i moczyć filety rybne przez około 1 minutę.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Filety z pstrąga zanurzyć w mieszaninie mąki tak, aby obie strony były pokryte. Otrząśnij nadmiar i umieść filety w gorącym oleju. Gotować przez 3 do 4 minut z każdej strony, aż złoto brązowy i ryby mogą być płatkowane widelcem. Wyrzucić resztki soku z cytryny.
Wyjąć z patelni i odcedzić Na Ręczniki papierowe krótko przed podaniem.
Każdą porcję udekorować klinem cytryny.